• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Arhiva - stari sajt KLUPSKO IZVJEŠĆE ZA 2007.
 
 

KLUPSKO IZVJEŠĆE ZA 2007.

ImageJoš je jedna godina i puno penjanja iza nas!

SPK Marulianus je ponovno bia vrlo aktivan na svim poljima, a rezime svega toga pročitajte u našem godišnjem klupskom izvješću za 2007. ... >>>

 

 

 

SPK MARULIANUS
KLUPSKO IZVJEŠĆE ZA 2007. GODINU

Protekla 2007. godina je bila ponovno još jedna u nizu vrlo uspješnih u radu našeg kluba, koji je inače u istoj godini proslavia i svoj 15. rođendan!

Uprava i članstvo iz godine u godinu pokazuju i dokazuju svoju kvalitetu na svim poljima sportskog penjanja i ostvaruju zavidne rezultate, pa i ove godine pomalo prepotentno, ali čini nam se s potpunim pravom, izjavljujemo da smo najbolji klub u Hrvatskoj!

 

ImageNATJECATELJSKI DIO Izuzetno nam je drago što baš sa ovim dijelom započinjemo naše izvješće. Protekle je godine u klupsku vitrinu našeg kluba svoje mjesto zauzelo 4 (četiri) titule Prvaka države u raznim kategorijama i disciplinama, te 2 (dvi) titule šampiona ŽBL-a!

Prvenstvo Hrvatske. Disciplina težinsko penjanje. U nama možda i najdražoj disciplini ove su nam godine ponovno pripale dvije titule prvaka, obje u seniorskoj kategoriji, ženskoj i muškoj. Disciplina bouldering. Ponovno je zanimljivo bilo i u boulderingu di smo također uhvatili dvi titule - mušku u kategoriji seniora, te žensku u kategoriji kadetkinja.

ImageSvjetski kupovi i prvenstva. Naši su članovi ove godine u sklopu državne reprezentacije nastupili na boulder i lead Svjetskom prvenstvu u Avilesu (Španjolska), te na finalu Svjetskog kupa u Kranju (L). Na oba natjecanja su postignuti solidni rezultati - prilično visoki plasmani u Španjolskoj i jedno (ali vrijedno) polufinale u Sloveniji.

Županijska boulder liga. Na natjecanjima druge sezone Županijske boulder lige, prva, povijesna ženska titula šampionke je otišla u ruke naše članice, a obranili smo i naslov u muškoj kategoriji. Naši asevi su sudjelovali i na uvik nepredvidljivom festivalu Vanka regule di smo u muškoj kategoriji osvojili po prvi put održan Splash contest.

ImageOstala inozemna natjecanja. Naši su članovi bili vrlo aktivni i na inozemnim natjecanjima otvorenog tipa - nastupilo se na: Srednjoškolskom prvenstvu Slovenije (Ljubljana), Night Boulder Cup-u (Graz, AUT), Climbo 2007. (Lagund, ITA), Kup Austrije u boulderingu (Hall), Mammut Bloc Master (Innsbruck, AUT), a od boljih rezultata na spomenutim natjecanjima izdvajamo - dva 2. mista u muškoj i ženskoj kategoriji seniora u Grazu, te drugo misto u lokalnoj seniorskoj kategoriji u Innsbrucku.

Organizacija. I ove smo godine organizirali nekoliko vrlo uspješnih natjecanja: Prvenstvo Hrvatske za seniore, Prvenstvo Hrvatske za mlađe kategorije, te tri natjecanja lokalnog ŽBL-a.

Sve u svemu 2007. je bila vrlo uspješna i nikad aktivnija natjecateljska sezona za članove našeg kluba koji su samo u seniorskoj konkurenciji nastupili na čak 19 različitih natjecanja.

 

ImageAKTIVNOSTI U PRIRODNOJ STINI I 2007 će ostati zapisana u našoj povijesti po klupskim uspjesima u prirodnoj stini.

Sportski smjerovi. Ponovno jedna vrlo uspješna godina tijekom koje se u Hrvatskoj penjalo svugdi, od Zagorja i Istre do naravno Dalmacije, a van Hrvatske smo najaktivniji bili u Sloveniji i Austriji, s tim da su neki Marulići penjali i u Španjolskoj. Naši su se asevi pobrinuli da i ovu godinu pamtimo po nekim novim, do sad po prvi put, ostvarenim rezultatima.

U pogledu toga 2007. godinu možemo nazvati jako uspješnom on sight godinom s obzirom da je ispenjan prvi klupski 7c na pogled (3 puta), prvi klupski i hrvatski ženski 7b+ na pogled, te prvi klupski ženski 7b+ na fleš. Nikad plodnija je bila i red point godina sa točno 41 usponom u rangu 7c-8b!!! Podsjetimo se, prošle godine ih je bilo tek 26, a ove godine je to ovako izgledalo po ocjenama: 22x7c, 6x7c/c+, 3x7c+, 2x7c+/8a, 4x8a, 2x8a+, 2x8b.

ImageBouldering. Naši su kraljevi ove godine boulderavali na brojnim domaćim lokacijama ali i u Italiji (Meschija), te Austriji (Zillteral). Penjalo se kvalitetno i uvik do kraja, ali nismo uspili postavit, barem što se ocjena tiče neki novi klupski rekord - Fb7c je bia najteži uspon, a ispenjan je više puta i na više mista.

Deep water solo. Što se DWS-a tiče, penjalo se dobro, dapače i bolje nego prijašnjih godina - najteži ovogodišnji uspon je cca 7b, a ponovljene su i neke stare linije i to po prvi put. Ipak, nekako smo od ove DWS sezone više očekivali, barem što se tiče Čiova - valjda će u 2008. bit bolji period i za to.

ImageUređivanje  novih smjerova i bouldera. Naši su članovi i ove godine na brojnim lokacijama, od kojih su neke potpuno nova penjališta u nastajanju, uredili lijepu količinu novih smjerova. Ukupno je uređeno 25 novih smjerova na Markezinoj gredi, Trogiru, Konavlima, Krvavici, Karinu i Omišu. Od spomenutog broja, tri smjera su višedužinci.
Nastavljeno je i prespitavanje Marjana, di su najnoviji spitovi na lipilo postavljeni u 25 smjerova. Prespitavanje Marjana u potpunosti očekujemo dovršiti u 2008. godini. Napomenimo da smo prošle godine prespitali i jedan alpinistički smjer.
Što se novih bouldera tiče, otvorili smo ih velik broj po svim dalmatinskim penjalištima s tim da bi posebno tili naglasit bouldere u Glavicama koji su početkom 2008. bili Hit br. 1, te Tursku kulu koja je u tom periodu bila, reklo bi se, Mini-Hit.

 

ŠKOLA PENJANJA Što se tiče edukacije mladih penjača, naš je klub organizira i tradicionalnu Školu penjanjanja (za one iznad 14 godina) u trajanju od dva miseca. Školu je pohađalo 19 kandidata, a završni ispit su do sada uspješno položila 2 kandidata, dok će ostali pokušati ponovo tijekom siječnja. Obnovili smo i dio opreme koji koristimo u školama, kupljeno je 17 pari penjačica.

ImageTRENINZI ZA NAJMLAÐE Započeli smo i sa organiziranim treninzima za najmlađe penjače, i to tri puta tjedno u dva termina dnevno u našoj boulder dvorani koja je od ove godine klimatizirana.. Ovo je jedan od najznačajnijih projekata našeg kluba, koji će se u budućnosti itekako osjetiti, a ovo je tek početak. Osim u Splitu, u treninzima sa djecom već je dosta uznapredovala i naša sekcija u Imotskom koji također treniraju redovno na malom boulderu u centru grada.

MEDIJI Naša web stranica www.marulianus.hr  radi punom parom i posjećenost je izuzetna (nekidan je u isto vrime na stranici bilo 115 ljudi!). Možemo se pohvaliti da je jedna od najažurnjih u Hrvatskoj, a naši kraljevi tipkovnice imaju zbog toga pune ruke posla. I dalje pišemo za «Mali Oglasnik» Slobodne Dalmacije i to već petu godinu, što je uvelike doprinijelo popularizaciji i prezentaciji našeg sporta među običnim pučanstvom.

ImageTUŽNI DIO. Ka i obično i 2007. godina ima svojih tužnih vijesti koje su u našim srcima ostavile duboku brazdu i veliku prazninu. Tako nas je u misecu lipnju napustia naš vječni prijatelj i as Joško Božić-Joke, sa svojom ženom Anom, koja je također svojevremeno pohađala našu penjačku školu i općenito bila dio naše vesele ekipe. Teško je uopće pokušat opisat koliko smo ka ekipa s ovim izgubili - oni će ostat naša trajna inspiracija dok smo živi.

 

ImageZA KRAJ. Kako smo prema već ustaljenom načinu izbjegavali imenovati članove, sada želimo pohvaliti sve one koji su na bilo koji način pridonijeli gore spomenutim uspjesima u radu SPK Marulianus!
Hvala i svima onima koji su željeli pomoći, ali su bili spriječeni. Zahvale idu i Upravi Kluba koja je još jednu godinu odradila u uzlaznoj putanji, te naravno i našim nezaobilaznim sponzorima bez kojih bi neki od ovih uspjeha bili neizvedivi, a hvala i svima koji su nam sponzore omogućili!

SPK Marulianus želi svojim asevima da im 2008. bude još uspješnija, te da ostvare sve svoje penjačke želje - fala Bogu ništa bez krvi, znoja, suza i kože! 

Uprava predlaže da godinu započnemo sa jednom kvalitetnom partijom baluna di ćemo prvo poštovanoj ekipi Mosora pokušat očitat bukvicu za ona dva poraza u 2007. di su iskoristili umor Marulovih aseva na kraju duge i naporne sezone - živili!

 
 
 
 

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990