• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Arhiva - stari sajt PATXI USOBIAGA REPORT!
 
 

PATXI USOBIAGA REPORT!

ImageS obzirom da je proteklih misec dana bilo praktički nemoguće (čak i na tipkovnici) pratiti uspone Patxija Usobiage, odlučili smo da možda sada nije loš trenutak za napravit mali rezime svega što se događalo.
Računamo - Božić je za koji dan, pa će Patxija bar malo zaokupit kupnja darova za najmilije, odabir bora, bakalar, fritule i tako to...>>>

 

 

 

Naši su asevi u izolacijskoj zoni Kranja primjetili da se Patxi u više navrata, među ekipon, raspitiva za neka penjališta. Fala Bogu kraj je natjecatejske sezone, čovik ide penjat vanka - ništa čudno. Ipak ovo šta je taj mladi Bask popea od Kranja do evo Božića, teško da je ko moga očekivat, dapače, takvo nešto svit do sad nije vidia! Ovih dana čak i penzioneri po Marjanu dan započinju sa - Šta je Pači danas popea?, a mlađi dobacuju - Patxi je in, Sharma je out!

Dakle, u proteklih misec dana Patxi je popea (izdvajamo samo najbitnije):

Red point:
La Rambla 9a+, Siurana
La Novena Enmienda, 9a+, Santa Linya, 4 pokušaja
Escalatamaster, 9a ,  Perles , 3 pokušaja
Fuck the System, 9a, Santa Linya, prvi uspon, 5 pokušaja
Faksismoaren txontxogiloak, 9a, Etxauri, prvi uspon
Mendeku, 9a, Egino

Onsight:
Bizi Euskaraz, 8c+, Etxauri, prvi uspon i prvi svjetski 8c+ on sight
Variante Moncroma, 8c
, Montsant

I sad ćemo se zapitat di su stari dani kad su 9a usponi bili rijeđi nego snig u Splitu i kad bi nan takva vijest izmamila suze na oči!

Očito je i normalno je -  penjanje ka i svaki sport napreduje i devetke već duže vrime za svjetske face nisu nikakvi bauk - Patxi je to ovih dana samo dodatno potvrdia i zapečatia. Dapače, ispenjavši dobar dio ovih devetki u manje od 5 pokušaja, samo nan je dao do znanja da je i 9a on sight teoretski moguć, a red point da ne govorimo - barem do 9b+ koliko i nosi Bernabe Fernandesov Chilam Balam.

Ka i obično uvik ima neko ko će nešto pribotunat, pa se tako ekipa po forumima pita da li je Patxi dopingiran, te se općenito čudi kako on može bit toliko jači od Andrade, Grahama ili Sharme, koji su za te iste smjerove trebali puno duže vrimena, a neke i nisu popeli?
To ipak ne bi tribalo bit čudno svakome ko zna koliko ta Španjolska makina trenira dnevno zadnjih 10-ak godina, te usporedi li njegov planski pristup treningu (ipak je natjecatelj) sa treningom penjača koji penju samo u prirodi.
Zanimljivo je da je legendarni Yuji Hirayama početkom godine počea trenirat sa Patxijem i posli Ramon Julianom, u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u Avilesu. Plan mu je bia udrit njihov ritam i uć u formu, zna je da su najbolji i nije moga falit. Problem je bia šta je njihov tempo i sistem treninga izdrža tek par dana, te je na kraju prokomentira da su dečki totalni trening manijaci i da ih je nemoguće pratit!
(Da ne bi ispalo da je Hirayama stara kanta sitimo se vijesti od ovog lita iz Rodellara)

Bilo kako bilo, penjanje u 2008. ulazi na nikad višem levelu, a Patxi i ekipa sigurno neće laškat sa treningom, jer oni ka i publika nikad nisu zadovoljni - kad sajtaš 8c+, ljudi pitaju kad će 9a i tako to ide...sve dok ima gravitacije. 
Osim toga, Patxiju je i ove godine izmakla titula Svjetskog prvaka, koju, nije tajna, toliko priželjkuje (sitimo se - na zadnja tri Svjetska prvenstva za redom je bia drugi). Sljedeće Svjetsko je za dvi godine u Švicarskoj, a do tada...


 

>>> Lista uspona Patxija Usobiage od 2000. do danas

>>> Odličan video - Patxi u La Rambli, 9a+

>>> Najnoviji video - Patxi u La Novena Enmiendi, 9a+

>>> Osobna stranica Patxi Usobiaga

 

Image

Foto gori: U La Rambli, Siurana

Image

Foto gori: Jeans styling tijekom prvog 8c+ sighta na svitu...

 
 
 
 

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990