• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Arhiva - stari sajt APEL ORGANIZATORIMA
 
 

APEL ORGANIZATORIMA

ImageSigurno nismo prvi i jedini koji su zapazili brojne neusklađenosti ovogodišnjih penjačkih događanja u Hrvatskoj, pa smatramo da je naša dužnosti napisati par riječi o tome.

Sredinom travnja je u istom vikendu održano prvo natjecanje boulder kupa Hrvatske u Podsusedu-ZG i revijalno natjecanje u difficultyju na splitskom Žnjanu, a ovaj vikend nas očekuje boulder natjecanje u Splitu i DWS festival na Hvaru. Nije li u situaciji kad nam zapravo nedostaje penjačkih događanja, čudno da se četiri ovakve priredbe organiziraju u samo dva vikenda, dok veći dio ostatka godine obiluje slobodnim terminima? Apsurd je da penjači jednostavno moraju izabrati što im je zanimljivije iako bi, po našem mišljenju, većina njih posjetila ili sudjelovala u svim tim događanjima. Da se ne radi o nekom novom problemu dokazuje i primjer iz prošle godine, u ovo doba, kad se u isti vikend održavalo boulder natjecanje na splitskoj rivi i težinsko natjecanju u Zadru.

Ovim putem apeliramo sve organizatore natjecanja, festivala ili bilo kakvih penjačkih okupljanja da pokušaju svoj termin uskladiti sa terminima drugih sličnih događanja. Smatramo da se uz malo dobre volje i barem okviran zajednički plan, sve može bez ikakvih problema ukomponirati na opću radost svih nas. Jednako tako, smatramo da je potrebno uzimati u obzir i događanja na međunarodnoj penjačkoj sceni. Ovaj vikend se u talijanskom Val di Mellu održava veliko penjačko okupljanje i natjecanje u boulderingu na prirodnoj stijeni. Sudjelovati može tko god želi, a među nekoliko stotina dosad prijavljenih penjača sudjelovat će i asevi - Chris Sharma, Dave Graham, Christian Core, Francoise Lombard, Christian Brenna, Liv Sansoz, Chloe Minoret i drugi. Bit će to vrhunsko penjanje i druženje, a mi se pitamo da li naši domaći organizatori misle da je to predaleko da netko od nas tamo otiđe, ili možda nisu znali, ili ih zapravo to i ne zanima?
 
 
 
 

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990