Odpenji: Marulianus Zanimljivosti Reportaže Kalymnos 2019.
 
 

Kalymnos 2019.

Dario Dara Vrdoljak

"A brate, vridilo se rodit!""MORE STINE, ŠUMA SIGA"
by Dario Vrdoljak Dara


Raznovrsna ekipa, na čelu s Brankom Kragićen, uputila se u svjetsku meku sportskog penjanja - Kalymnos. Sastali smo se sa svih strana, iz Splita dolaze sponzorskim kombijen (hvala Iris adventures) Branko, Ava, Iris, Duje, Igor (Pavlović, ne Šupić, jer neko je mora ostat čuvat dicu doma), Niksi, Nikola i Toni Bašić. U Zagrebu ih dočekujemo Mihael Štefić, Čuja te moja malenkost. Velike radosti ukrcavamo se na avion za Atenu. Pičimo priko Atene za Kos pa malin trajekton za Kalymnos. Prvi pogled na otok i je*ate, pa ovo izgleda ka dalmacija. Par luka, nigdi nikoga, još nan ništa nije jasno. I zadnja karika se pridružuje, Inga, koja je došla iz Berlina direkt za Kalymnos.

Prvo buđenje, kupimo skutere, brzi doručak i biži na penjalište. Vozimo se i ne znamo di bi gledali, sektor na sektor sve je puno stine. Gledaš i ne viruješ.
Prvih par dana tako prolazi u aklimatizaciji na toliko sektora i toliko stine pa se privikavamo na to čudo prirode. Penje se svašta, pada se sa sidrišta, trči se od smjera do smjera. Sektori Odysey, Iannis i North cape pružili su savršen uvod u ono šta nas dalje čeka. Prvi na popisu je bia Secret garden, sektor na sjevernoj strani otoka. Dolazimo ispod stine i ne možemo virovat, pa to nisu sige stari, to su gljive i brokule! Malo penješ pa sidneš na satalaktit. Obilazimo i ostale sektore otoka u narednim danima pa na red dolazi Sikati cave, di je 2004. i 2006. održan Petzl rocktrip, te Grande grotta. U svaki dolazimo i odlazimo s vilicama do poda. Ne znamo više koje bi sige stiskali, a na koje bi sili.
Jedan od dana smo iskoristili i za odlazak na obližnji otok Telendos, sektor Pescatore. Ni tu nije ništa drugačije, smjerovi su malo kraći, ali opet sige,sige i još malo siga.

Od uspona ne znan šta bi točno izdvojia, jer toliko je toga bilo, ali neki od najzamječenijih su bili Niksijev on sight dva 8a i Gaia 8b 2go, Brankov on sight Priapos 7c (čovik je penja uru ipo vrimena), Inga on sight Adam 7c, Nikola Pecarski i ja prvi 8a Helios (stisa ga je prije mene, al dečko je lagan). I od najboljih ne-uspona izdvaja se Mihael Štefić, koji pada ukapčajući sidro u Priapos ext 8a, nakon skoro 2 sata putovanja kroz bezspuča stropa Grande grotte.
Ostali nemojte se ljutit ako vas nisan spomenija, jer to su kamioni smjerova i ne mogu sve zapamtit.

I za kraj zahvalija bi se Grčkoj na ovom iskustvu, stvarno nas je tetošila, gostoprimstvo i hrana su bili na vrhuncu.
Ali sad se ipak vraćamo našem nemilosrdnom dalmatinskom vapnencu.
A brate, vridilo se rodit!

P.S. pazite se koza po otoku, kradu spizu iz rusakaAaaaaa


Jel ovo rupa od kometa?

???

Nije zmaju. Sikati je!


Penjanje & ekipa - nemože bolje!

Team spirit 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990