• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Vijesti FA: Dugi rat!!!
 
 

FA: Dugi rat!!!

Jernej prvi vrhu smjera / Foto: Luka Tambača

!!!

Kruderov povijesni uspon!


Povijest se pisala jučer na čarobnoj Vrulji! Nakon tri sezone teške borbe, momak neuništivog duha - Jernej Kruder prolazi "liniju života" u centralnoj pećini penjališta - Dugi rat (9a+)!  Kapa doli maestro!





Jerner je za svoj najteži smjer do sada, a ako se ista potvrdi najteži u Hrvatskoj, očekivano ali sa puno rispekta odlučia ponudit 9a+ - redakcija mu poručuje - mirno spavaj asu, uložia si toliko ljubavi i energije zadnje tri sezone da se brojkom i slovom to nemože opisat!

Inače, bia je to klasični dan D ili ono šta Ameri nazivaju "send train day". Kako to u Dalmaciji obično biva nije taj dan doša samo tako i bez drame. Tribalo se dobro namučit i masu puta skuvat, smrznit, deprimirat i nanovo motivirat sve dok nije svanua. A u tom jučerašnjem napokon se sve posložilo - suha stina, bura zero gravity i motivirana ekipa u formi. 

Osim Jerneja prolaske su upisali i  Tomoa Takata u Sponzorskoj plošči (8c), Martin Bergant u Shit happened (8b), Frenk Jensterle i Lana Skušek u Slovenskom snu (8a+), te Viktor Bombek (na sajt) i Vana Piccini u Bože moj Cetina (7c+).

I sve to na Silvestrovo 2018. - neki će reć ne slučajno. Godina je to u kojoj je PRO scena ostavila neizbrisiv trag na tlu Dalmacije. Bečko je stisa nevjerovatni Roctrip (8c+/250m) u Drašnicama, Ondra bombu sa Markezine grede Dioklecijan (8c+/9a) i sada je uletia Kruderov šlag na kraju!

...

Sritna vam 2019. dragi naši!
Guštajte u ovim ludim događanjima i u moru ovih visokih ocjena ne zaboravite da je bit u prirodi -  na stini - sa ekipom ipak ona najbitnija stvar na kraju dana bez obzira bili PRO ili lokalni as rekreativac - PENJANJE JE SRIĆA!







 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990