Odpenji: Marulianus Zanimljivosti Reportaže Otac, sin & granit!
 
 

Otac, sin & granit!

In the hood !!!

Bashici

Mikula i Tomo u Alpama!

Donosimo vam dirljivu priču o ocu i sinu koji su u alpskim vrletima spavali u autu ili konzerve, a sve da se po prvi put sretnu sa svetim granitom! Oni su Mikula i Tomo iz klana Bašićevih, a ujedno su i novi članovi našeg 7A tj. 7C boulder kluba...bravo ekipa, svaka čast!


Prenosimo Mikulin tekst o turneji bez uredničkih intervencija:
"Naš put je započea u petak (7.9.2018) odlaskom u Hrženicu da pomognemo brat grožđe kada smo došli u Hrženicu te večeri smo zadnji put na našem putu spavali na pravon krevetu i jeli skuhanu hranu. Sutra ujutro smo išli brat grožđe sta je ujedno ispa i dobar trening za probudit malo mišiće prije puta. 8 sati vožnje

Krenili smo u subotu poslije ručka dalje za Innsbruck (Austrija) da bi stigli u nedilju na polu finale i finale muškog lida, nakon tri, četri sata smo stali u neko mjesto na putu prespavat. Spavali smo u autu tako šta bi sve stvari stavili na prednja sjedala a zadnja sjedala smo ostavili u Hrženici. Ujutro u 5 smo krenili dalje jer smo mislili da je polu finale u 10 ujutro a nakraju je ipak bilo u 13.00 ali i bolje da je tako jer se put malo oduzija pa smo tako putovali još četri, pet sati šta bi značilo da smo ukupno putovali 8 ili 9 sati. U innsbruck smo stigli oko 10 sati te smo tamo saznali da je natjecanje tek u 13.00.
Boulderavanje u šumi Granitna stina, dide neznan šta da kažen naš Lovrinac je ludilo dok jednom ne uvatiš granit to je čista ljubav na prvi pogled, drži ka ludo a bome ka da i on drži tebe. Neizvjesno rame Kada smo probali granit odma san tia sve ali nisan zna hoće li mi rame dopustit (jer san istega dugu glavu bicepsa na zadnjem natjecanju u Bugarskoj ) ali dobro je rame je dopustilo te uz konstantnu pažnju da ne zaboli i vrati se u loše stanje, ali sve je prošlo u naj boljen redu. Ludi smjerovi Polu finalni smjer bia je napet i atraktivan iako ga niko nije uspia topat definitivno je bia vridan dolaska, ima je sve segmente da stvori napetost u pubilici ali i u natjecateljima od lipe dinamike u donjem djelu smjera do ludog prjelaza na gornjem djelu smjera koi je izbaciva i najbolje. A o atmosveri u dvorani da ni ne spominjem takvo nešto se nemože doživit nigdi na nikakvom monitoru ili igdi tako nešto jednostavno moraš doć i doživit. A tek finalni smjer bez mogućnosti za pravi odmor uz puno snage i izdržljivosti, stvoria je napetost u ciloj dvorani. Detalj smjera je na samon kraju tako da se za prvo misto nije odlučilo na finalnom smjeru nego na poretku sa polu finalnog smjera.
Šećer na kraju Rušenje ocjene na boulderu za 3 ocjene a ujedno i najteža ocjena popeta na pravoj stijeni općenito sa prijašnjih 7b+ Lid (7a+ Boulder) na sada 7C Boulder (Unbekannt). Kad san prvi put usa u smjer reka san „Stari ne idemo odavde dok ga ne popnem “ i tako je i bilo. Ali nije mi ni stari za bacit i on ruši svoju boulder ocjenu i ulazi u sedmice sa prvim 7a smjerom.
Nestašica plina!!! Zbog koje smo morali 2/3 dana jesti suho mesto i nareske na šta se ne mogu bunit ali čovik se zaželi pojest nešto skuhano tako da zadnji dan kada smo napokon nabavili plin skuhali manistru koja nikad nije lipše sila. Okolina i predivni slapovi Zadnji dan prije odlaska išli smo bacit oko na još koi sektor i malo razgledat prirodu te smo tako završili na nekoj privatnoj cesti koju smo platili 8 eura, al isplatilo se nikad lipsi pogled uz nekoliko velikih lipih slapova do velikih ledenjaka na vrhu planina i slobodnih životinja.">>> Foto galerija by asevi:
Young gun Mikula na startu avanture!

...


Teški Innsbruck!!!

...


Svjetska smotra!

...


Motel Bašić... p.s. Berlingo rulez

...

A onda ... samo zeleno

...

...milke na cesti

...

..vodopadi sa stina

...


... i boulderi u šumama

...

Mikula & granit, ljubav na prvi pogled!

...

>>> Unbekant by Mikula:
 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990