Odpenji: Marulianus Zanimljivosti Reportaže Aspalathos
 
 

Aspalathos

www.asevi.com

Otpor u Kučinama!
Uoči priprema za novu sezonu Markezine grede, Boći & Lija su napali Kučinske stine i smjer Aspalathos. Asevi su proveli prekrasni proljetni dan u kompaktnom, sivom vapnencu i priznali da su pozitivno šokirani kvalitetom linije! Bez dileme smjer se pokazao kao istinski klasik kojeg od srca preporučuju svima željnim prave dalmatinske pločade.Od tehničkih informacija valja spomenuti:

- Pristupni put je teški kaos. Nije dug al je obrasta brnistrom i dračom, pa možda (dok se ne očisti) nije loše izbjeći ga barem na povratku kad postoji opcija da se, umisto abseilom, vraća okolnim putem (skica Marina Gluševića u nastavku). U svakom slučaju ako idete ponesite kosir.

- Asevi potvrđuju ocjene smjera po dužinama osim zadnje dužine di se odvalila neka ljuska pa je sigurno za plus teža. Za A0 prolazak smjera triba stisnit cca 6b/c.

-Vidi se da Matan nije jedan od autora :-)  – smjer je vrlo ugodan za penjanje i nije potrebno nosit dodatnu opremu za osiguranje.

 

Za kraj veliki rispekt za autore Aspalathosa – Žaru Kaličanina & Borisa Čujića, te PRO tip od aseva da bi, kako stvari stoje, susjedni smjer Doturski isto moga bit veliki klasik!>>> Evanđelje po asevima:

Čuja priznaje da mu još nije jasno kako je moguće da u ovako kvalitetnom dilu stine već neko nije nešto zabušia? Težaci mu jednoglasno odgovaraju: "Ne stižemo, brate!"

Aspalathos


Na startu 4.dužine...

...


Postinje Power House

PPH


Skica pozicije parkinga, pristupa i povratka u slučaju da niste raspoloženi za abseil. / Autor: Marin Glušević

Pristup / Povratak

>>> Uncut materijal by asevi: 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990