• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Vijesti Zagreb Report!
 
 

Zagreb Report!

Dvorana na Jankomiru, domaćin IRCC Kupa

Fothia Zapad

Zagrebu u pohode...

 

Nama najdraže međunarodno natjecanje održalo se protekli vikend u metropoli...

Totalni gušt je bija poć do Zagreba ovi vikend na RCC natjecanje koje se održavalo na Jankomiru u organizaciji aseva iz Fothie. Pokušali smo se grupirat u šta većem broju i iznenadit još većim brojem natjecatelja, ali je gripa učinila svoje pa smo ipak došli sa „samo“ dva auta.

Par riči o samom natjecanju...
Još jedno u nizu IRCC natjecanja, četvrto po redu u 2014oj. Iz našeg kutka natjecanje je bilo izvrsno i sve pohvale organizatoru! Bravo ekipa i da vam na pamet nije palo odustat od ovakvog eventa, posebno šta je to jedini takav događaj međunarodnog karaktera u sportskom penjanju u lijepoj našoj, te smo mišljenja da svakako zaslužuje da ide dalje.
Svakako, zagrebački penjači su „iskoristili“ domaći teren i dodatno motivirani domaćom publikom skupili tri zlata na čemu im čestitamo, svaka čast!

Mi sa svoje strane idemo doma jako zadovoljni, bez kolajni, ali presretni sa svim onim šta smo proživili i mi kao voditelji ali i naši Marulići, koji su zbilja dali sve od sebe. Imali smo i debitanata u ekipi ali i „iskusnjara“, svi su zadovoljni svojom izvedbom i nastupom, pa tako i mi.

 

Ema Petričević, po prvi put uopće na nekom natjecanju, u svoja dva smjera težine 6a+ i 6b u kategoriji U10f, penje se do 9.mista i zadovoljna odlazi doma sa diplomicom i finim iskustvom. Bravo Ema!

 

Marin Guić, isto po prvi put na RCC-u, u kategoriji U12m penje smjerove težine 6b+ i 6c te ostvaruje 11. misto s kojim smo svi prezadovoljni. Marin je lani ostvarija postolje na državnom prvenstvu, ali ovo je ipak međunarodno natjecanje, te je nastup bija u okvirima očekivanog, čestitamo!

 

Niko Rimac, naš mladi lav već popriličnog natjecateljskog iskustva u kategoriji U12m  ostvaruje dobar rezultat i 9. misto na smjerovima težine 6b+ i 6c, ali prava slika Nike biti će vidljiva dogodine, jer je sada ulazno godište u novu kategoriju. Bravo Niksone!

 

Damjan Škare je ostavija srce na Jankomiru. To zasigurno možemo reć o mladom Marulovom asu koji je ove zime kvalitetnim radom usmjeria objektiv na sebe i ostvarija još jedan odličan rezultat, 10.misto,  te za dlaku uša u finale kategorije U14m u kojoj niti favorizirani Leon Milić nekada nije naša načina za to. Smjerovi su bili težine 6c+ i 7a. Damjan je pridobija publiku kada je zadnjim atomima snage ukopča na ulazu u strop drugog smjera i pokupija ovacije za upornost i srčanost. Bravo Damjane, samo jako naprid i nema ljetovanja asu ako želiš postolja.

 

Vana Piccini je odradila izvrstan nastup u kategoriji U14f. Ugrabila je finale već prvim smjerom (6c) di je kao jedna od samo četri cure ukopčala top te završila kvalifikacije ka četvrta. U finale je ušlo 9 cura i penjale su smjer težine 7c za koji smo svi mislili da je PRE atletski za cure te dobi, ali procjena postavljača je bila odlična – Bravo Krešo! Pobjedu odnosi carica Jani Zoraj dominantnim penjanjem kroz strop, uz ovacije publike, velike iskrene čestitke. Pia Čuljak u finalu grabi hvatište više od Vane i zauzima 5. dok Vana krajnjim naporima hvata 6. misto s kojim smo presritni. Vana u ukupnom poretku IRCC kupa od 36 cura zauzima 4. misto. Čestitamo svima! Vanči, odlično!

 

 

I tako je još jedno veliko iskustvo iza nas i sa radošću možemo gledat u budućnost jer imamo perspektivne mlade natjecatelje.

Još jednom velike čestitke i veliko hvala zagrepčanima na svemu, stvarno smo guštali svaki sekund i puno sve pozdravljamo!

Žao nam je jedino šta smo jedini iz Splita prepoznali kvalitetu IRCC kupa i šta nam se ostali splitski klubovi ne pridruže na ovoj razini, jer to je jedini garant za mogući natjecateljski uspjeh i kvalitetan rezultat. Zbilja se nadamo da će iduće sezone i ostali sagledati mogućnosti,  te unatoč golemim odricanjima i predugim putovanjima, te hrpom prijeđenih kilometara(oko 1500km po natjecanju), poslati svoje mališe na natjecanja i kaljenje u susjedne zemlje jer tako zajednički podižemo razinu i kvalitetu unutar Hrvatske.

 

Slijedi fotogalerija od raznih autora kojima veliko hvala na slikama!

vladala je cilim putem

Vesela atmosfera

...

Team

Ema, Niko i Marin su nastupali u 10h

Warm up

...

Marin i Ema

u prvom kvalifikacijskom smjeru 6a+

Ema

...

Ema u detalju

u prvom kvalifikacijskom smjeru 6c

Marin

u drugom kvalifikacijskom smjeru 6b+

Marin

u prvom smjeru 6c

Niko

drugi smjer 6b+

Niko

u drugom smjeru 7a

Damjan

...

U stropu

u prvom kvalifikacijskom smjeru 6c+

Damjan

u prvom ide do topa

Vana

...

...

smjeru 7c

Vana u finalnom

...

:-)

...

Organizator 1

...

Organizator 2

 
 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990