• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Vijesti Klupsko izviješće 2013!
 
 

Klupsko izviješće 2013!

...

...

Malo kasnimo, ali...

 

 


KLUPSKO IZVJEŠĆE ZA 2013. GODINU

 

 

Protekla 2013. godina bila je ponovno još jedna u nizu vrlo uspješnih u radu našeg Kluba. Proslavili smo velikih 21 godinu postojanja i kao najstariji sportsko penjački klub u Hrvatskoj idemo naprijed, dok uprava i članstvo iz godine u godinu pokazuju i dokazuju svoju kvalitetu na svim poljima sportskog penjanja i ostvaruju izvrsne rezultate.

U svakom slučaju, puno rada i truda je iza nas i u ovoj protekloj godini, a ovdje Vam donosimo mali dio onoga šta smo uradili i postigli.

Pa krenimo redom...

 

NATJECANJA

Natjecateljske rezultate u 2013. Godini su obilježili upravo nevjerovatni uspjesi naših penjača na državnom prvenstvu, ali i van njega.  U klupsku vitrinu smo ukupno uknjižili OSAMNAEST (18) pojedinačnih titula prvaka države u raznim kategorijama i disciplinama državnog prvenstva te time ponovno postavili naš klub na sami vrh u Hrvatskoj.



Prvenstvo Hrvatske

Disciplina bouldering. Pojedinačno smo osvojili sedam naslova državnih prvaka u slijedećim kategorijama: Cicibani, Mlađe kadetkinje, Mlađi kadeti, Starije juniorke, Stariji juniori, Seniorke i Seniori.

U ovoj disciplini SPK Marulianus osvojio je ekipnu titulu prvaka države.

Posebno bismo istaknuli Marulianusovo kompletno postolje u kategoriji seniora u ovoj disciplini.

 

Disciplina težinsko. Pojedinačno smo osvojili šest naslova prvaka države u slijedećim kategorijama: Cicibani, Mlađe kadetkinje, Starije juniorke, Stariji juniori, Seniorke.

U ovoj disciplini SPK Marulianus osvojio je ekipnu titulu prvaka države.

 

 

Disciplina brzinsko. Pojedinačno smo osvojili četiri naslova prvaka države u slijedećim kategorijama: Cicibani, Mlađe kadetkinje, Kadeti, Juniorke, Starije juniorke, Stariji juniori.

 

Moramo se osvrnuti na gornje impresivne natjecateljske rezultate jer je to najveći uspjeh kluba u povijesti i zbilja smo i više nego ponosni na ostvarenom.

Čestitamo svima koji doprinose ovakvim rezultatima!

Inozemna natjecanja, reprezentacija

Naši mladi penjači i juniori su imali odlične internacionalne rezultate u 2013oj.

Na međunarodnim natjecanjima RCC kupa gdje smo po prvi put kontinuirano u klupskoj organizaciji odlučili uložiti sredstva i odraditi cijelu sezonu od šest natjecanja u nizu, smo u ukupnom poretku ostvarili odlične rezultate, jedno drugo i dva treća mjesta, a po broju ukupno osvojenih medalja Marulianus je zauzeo vrlo visoko četvrto mjesto u konkurenciji od više od 40 klubova iz Austrije, Slovenije, Italije i ostalih okolnih zemalja.

 

Kao članovi juniorske državne reprezentacije naši juniori su nastupili na evropskom prvenstvu za mlade u disciplini težinsko koje se održavalo u Imstu(AUT), a nekoliko mlađih članova kluba je sudjelovalo u Petzenu Climbing Trophy(AUT) i na Arco Youth Festivalu (ITA).

 



Ostala natjecanja
Marulianusova djeca su sudjelovala i na Vanka regule, BWSC-u u Paklenici, Penjačkom maratonu na Marjanu i Boulder openu Sv. Krševan gdje smo pobjedili u muškoj konkurenciji.

Organizacija natjecanja
I ove smo godine organizirali nekoliko vrlo uspješnih natjecanja u Kući o Marula i to po posljednji put na toj lokaciji. Osim lokalnih klupskih natjecanja, organizirali smo i vrlo uspješno prvenstvo države u boulderingu u 3. mjesecu, ali i ne toliko uspješno prvenstvo države u leadu koje smo organizirali zajedno sa klubovima PK Split i SPK CAF  di smo svi uz dobru volju – uredno isfalivali, pa izvukli pouku da ipak u budućnosti samostalno organiziramo natjecanja, bez uvrede našim prijateljima iz spomenutih klubova J.

 

Posebno smo ponosni na organizaciju 4.Jokinog memorijala na Markezinoj Gredi koji je ovaj puta bio u malo drugačijem ruhu, bez ića i pića. Naime htjeli smo imati isključivo penjački memorijal te smo to i napravili, ali kiša i loše vrime dovelo je svega desetak ljudi koji su ipak pronašli maleni dio sreće i suve stine te se na kraju super zabavili.

 

ŽBL je nažalost i ove godine izostao. Iako smo početkom godine pokušali oživiti ligu, te je prvo kolo održano u organizaciji HPD Mosora, na njemu su se pojavili samo članovi Marulianusa čime koncept ŽBL-a kao županijske/gradske boulder lige gubi svoj smisao. Odlučili smo da u ovakvoj situaciji nema smisla forsirati, pa se ostala planirana natjecanja nisu ni organizirala. Usprkos svemu, uvjereni smo da budućnost nosi bolje dane za ŽBL.

AKTIVNOSTI U PRIRODNOJ STIJENI

Godina iza nas je bila bogata brojnim aktivnostima što je jedan od glavnih razloga zašto smo u prirodnoj stijeni bili manje aktivni nego inače. Ipak usprkos tome penjalo se na zavidnom nivou – na konop do 8b+, a na krešped do 8A.


Bouldering – Osim domaćih penjališta, naši su penjači u dva navrata boravili u Prilepu (MKD) gdje je ujedno ispenjan i najteži uspon godine. Usponi prema težinama su sljedeći: 8A x1, 7C+ x1, 7C x3, 7B x 4.


Sportski smjerovi – Naši asevi su na konop najaktivniji bili na penjalištima u bližoj okolici grada, Paklenici, Istri, te po prvi put Gorskom Kotaru. Broj uspona prema težinama izgleda ovako: 8b+ x1, 8a+ x1, 8a x1,7c+ x2, 7c x17.


Deep water soloDWS je i ove godine bila atraktivna disiplina zbog velikih vrućina tokom ljeta. Čiovo kao naj destinacija je nudilo pregršt projekata, no ipak penjalo se samo do 7b. Nadamo se boljim rezultatima u 2014oj.

Opremanje novih smjerova - Naši su članovi i ove godine na poznatim lokacijama u Dalmaciji, od kojih su neke potpuno nova penjališta u nastajanju, uredili nekoliko novih smjerova. Ukupno ih je uređeno desetak na slijedećim lokacijama: Markezinoj gredi, Bobanovoj gredi, Klobuku, Omišu, a po prvi put bušili smo i na Braču.

 

ŠKOLA PENJANJA
Početkom Listopada organizirana je tradicionalna jesenska škola penjanja za one starije od 18 godina. Školu je pohađalo 11  kandidata. Do sada je završni ispit uspješno položilo 10 kandidata.
Ponovo smo ove jeseni naše juniore priključili praktičnom dijelu škole koji se odnosi na rad s opremom, penjanje u prirodi i osiguravanje partnera. Na ovaj način smo osigurali kontinuitet i potrebnu izobrazbu naših najmlađih u ovom segmentu našeg sporta.

 


JUNIORSKA ŠKOLA

Treninzi za naše najmlađe redovito idu uzlaznom putanjom što pokazuju i ovogodišnji natjecateljski rezultati. Klupski je to prioritet koji nam je i dalje jedna od glavnih odrednica za budućnost. Rezultati naših mladih najbolja su potvrda da smo na pravom putu. Radujemo se sezonama koje slijede!



REDAKCIJA

www.marulianus.hr radi punom parom i u formi je života!

Ona na najbolji način prezentira rad našeg kluba, a možemo se pohvaliti da je jedna od najažurnjih i najposjećenijih penjačkih stranica na Balkanu.

Marul živi vječno!

 

 

KUĆA ‘O MARULA – PENJAČKI CENTAR MARULIANUS

Možda i najvažniji dio Godišnjeg izviješća se odnosi upravo na temu Kuće O Marula. Pronašli smo novi prostor i već iselili iz Odakove oprostivši se dostojanstveno od naše stare kuće kako i priliči nakon punih deset godina.
Dakle najvažniji Klupski projekt u posljednjih 6 godina je ostvaren!

Prostor u koji smo ušli već smo dijelom opremili i detaljno započeli njegovo uređenje. Prostor je nevjerovatnih gabarita i predstavlja i garantira zasigurno iskorak i budućnost našem klubu i novim naraštajima.
Lokacija je znakovita, u okviru stadiona Poljud, prostor ima 800m2 i omogućava sve sportsko penjačke discipline.
Penjački centar Marulianus je u izgradnji!

OPREMA

Obnovili smo dio standardne opreme; četiri para penjačica.

 

OSTALO
Ovo ujedno i lijepa prilika da pohvalimo sve klupske aseve i asice koji su ove godine bili izrazito aktivni na ženidbeno – obrazovno - porodiljnim aktivnostima. To je najbolji dokaz koliko naši asevi imaju širok pogled na život i budućnost kluba, te penjačke scene općenito.

 

 

ZA KRAJ

Eto, iz svega navedenog vidi se rad, trud i zalaganje, a oštrije oko zapazit će zrelost i spremnost za prave rezultate, one nadolazeće i one koje očekujemo u 2014. godini. Kako smo prema već ustaljenom načinu izbjegavali imenovati članove za neke od uspjeha, sada želimo pohvaliti sve one koji su na bilo koji način pridonijeli gore spomenutim uspjesima u radu SPK Marulianus tijekom 2013.!

Hvala i svima onima koji su željeli pomoći, ali su bili spriječeni. Zahvale idu i upravi kluba koja je još jednu godinu odradila u uzlaznoj putanji, te naravno, našim sponzorima koji su potpomogli neke od spomenutih akcija.

SPK Marulianus želi svojim asevima i Marulićima da im 2014. bude još uspješnija, te da ostvare sve svoje penjačke želje!

 

 


 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990