• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Vijesti RCC 2014!
 
 

RCC 2014!

prvi kvalifikacijski smjer

Vana

Počela je natjecateljska tarapana....

 

Počela je sezona RCC-a 2014. otvaranjem u Hermagoru(AUT) kao prvim natjecanjem od ukupno šest u nizu koja se održavaju ovog prolića. Pet natjecanja se održava u lead disciplini i jedno u boulderingu, te se rezultati zbrajaju u ukupan plasman pojedinog natjecatelja. Natjecanja su izrazito brojna (od 170- do 200 natjecatelja po natjecanju) i konkurencija malih penjača je strahovita, te postići dobar rezultat ovdje zbilja znači nešto izrazito vrijedno.

 

Marulianus je prošlogodišnju sezonu financirao odlaskom na svih šest natjecanja, što ove godine neće biti slučaj jer smo sva klupska sredstva usmjerili u izgradnju dvorane, pa je RCC i odlasci na ova natjecanja ostavljeno zainteresiranim roditeljima da se samoorganiziraju. Prošle godine ostvarili smo tri postolja u ukupnom poretku, ali i ukupno četvrto misto u klupskom poretku medalja među konkurencijom od preko trideset klubova. Ove godine nemamo očekivanja.

 

Na prvo natjecanje iz Splita išli su Vana Piccini i Niko Rimac. Oboje naših malih aseva ove godine promijenili su kategoriju i ušli u stariju, te je time postići rezultat realno još i teže. A i prvo je natjecanje pa obićno protekne u probijanju leda. Uz sve to kako gradimo dvoranu i kako smo napustili staru, djeca su imala malo dužu pauzu od uobičajene, tako da je i forma upitna, no nećemo se na to izvlačiti.

 

Niko je u svojoj kategoriji U12 nastupio prvi i kao i obično što uvik ima neki peh, ovi put je penja krivi smjer, a kako, to je zbilja teško pojasnit, uglavnom pogreška sudca i osiguravatelja, odnosno organizatora. To je umanjilo Nikine šanse za boljim plasmanom pa smo zadovoljni njegovim 12. mistom. U Nikinom slučaju ove godine ulazak u finale bio bi odličan rezultat, čemu se nadamo već na slijedećem natjecanju.

 

Vana je u kategoriji U14 i probija led sa ukopčavanjem i možemo reć da je ide skroz dobro. Sa oba popeta topa, zajedno sa još sedam drugih cura, ulazi u finale, ali je nedostatak forme isplivao u finalnom smjeru ocjene 7b+.

 

Inače izbornik je naredija snimanje svih naših natejcatelja, te je to na sebe preuzea Bojan  Futivić i čovik se izubija snimajući. Posebni pozdravi legendi!

 

Ovim putem pozdravljamo ostale hrvatske mlade penjače, trenere i pratitelje, te se radujemo idućem susretu u Radovljici(SLO) već za 14 dana, kada je na rasporedu malo boulderinga.

 

 

 na snigu u Hermagoru

Niko

 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990