• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Vijesti Važno: Traži se pomoć!
 
 

Važno: Traži se pomoć!

Foto: Plave gore.com

Vrisove glavice

Nesrića u Vrisovim glavicama!


Podno Biokova na penjalištu Vrisove glavice, nedavno se dogodila nesreća u kojoj je jedna osoba slomila obe pete. Radi se o našim kolegama iz Slovenije koji su se obratili redakciji Marul.hr-a sa molbom da netko od nas lokalaca skokne do Vrisovih s obzirom da im je dosta opreme i ostaloga ostalo u stini!

Radi se o smjeru Poltallok II (5c, 150m). Ovom prilikom pozivamo sve koji mogu pomoć na ovu temu da nam se obrate u redakciju ili direktno na mail naših slovenskih kolega Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .



>>> U potpunosti prenosimo mail koji smo zaprimili:

Zdravo.

Imam jednu veliku molbu. Sa curom smo se u utorak, 10.9.2013, penjali u okolini Brele i imali smo nesreću u penjalištu Vrisove glavice.

Penjali smo se u smjeri Poltallok  II, a nesreča se dogodila u drugom cugu (malo iznad sidrišta). Zbog teških poškodba moje cure (polomljene obje pete i razbita glava) hitro smo abzajlali iz stijene i išli na urgencu. Nekoliko dana bili smo na traumi u Splitu, sad smo u Ljubljani, gdje če opraviti operacije na nogama. Kaže, da če sve biti OK, ali trajat če.

U stijeni smo ostavili nekoliko opreme (dva frenda, nekoliko penjačkih sistema s vprcima i slično), uostalom i digitalni fotoaparat (Sony - mali) s fotografijama iz Dabarskih kukova i Brele, koje su nam vrlo drage. Oprema je ostala u blizini prvoga štanta, a fotoaparat se je izgubio u padu, vjerojatno je negdje kod drveta ispod štanta. Za abzajl napravio sam novi štant, koji je oko 35m direktno ispod prvog štanta.

Molim vas, da li bi neko od vas mogao se popeti na smjer Poltallok II (Vrisove glavice) do drugoga cuga i pobrati opremu? Bili bi vam stvarno zahvalni! Za preuzimanje opreme dogovorili bi se preko emaila ( Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ).

Unaprijed hvala na pomoči!
Lp, Uroš i Mojca



>>> Više o Vrisovim glavicama doznajte na Plavim gorama koje pedantno i sa puno entuzijazma vodi Igor Jelačić Jela!


Komentari  

 
0 #1 Redakcija 2013-09-27 21:16
Od kad smo sinoć objavili vijest redakciju su zatrpali mailovi, a telefoni se ne gase - svih zanima da li se radi o velikim prijateljima i rado viđenim gostima na ST sceni - Urošu Brecelju i Mojci Žerjav!

Odgovor je - NE! Brecelj i Mojči su na sigurnom!
Citat
 
 
+1 #2 Did Marul 2013-09-27 21:20
Virujen da se svi suosjećaju sa nesretnim događajem u Vrisovim glavicama i žele brz oporavak unesrećenoj kolegici ali s obzirom koliko je ST scena agilna šta se tiče skupljanja ukapčanja i ostaloga iz stine, naši prijatelji bi se mogli načekat.

Većina će reć - Nije problem skinit ali ol je problem ako visi?
Citat
 
 
0 #3 Fabo 2013-09-27 21:26
Dide, onda su male šanse da su članovi ST scene upleteni u odvidavanje sidrišta po Anića kuku?
Citat
 
 
+1 #4 Did Marul 2013-09-27 21:30
Fabo, šansa za to uopće ne postoji!
Citat
 
 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990