• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Vijesti Zagreb RCC full report!
 
 

Zagreb RCC full report!

kvalifikacijski smjer

Vana

Gotova proljetna sezona!

 

 

Završilo je i to dugo očekivano natjecanje u Zagrebu, na Jankomiru, posljednje natjecanje u nizu proljetnog dijela RCC kupa.

Organizatori iz Fothie Jankomir i SPK Pulfera su odradili odličan posao, možemo to argumentirano tvrditi nakon šta smo vidili kako to funkcionira u Austriji i okolo, te su ugostili gotovo 150 penjača svih dobnih uzrasta, a posebno ističemo dolazak ekipe iz BiH i to iz svih krajeva te napaćene zemlje, kao nacionalni tim i to iz Banja Luke, Mostara, Zenice, Sarajeva itd. šta nas je posebno oduševilo te im svima čestitamo na prvim nastupima i šta su ponosno predstavljali svoju zemlju.
Bravo asevi i pozdrav voditeljima!

Naš tim je bija proširen na još jedno auto di je Tata Rimac uletija u putnu kombinaciju i hrabro odvozija auto puno klinaca do Zagreba i nazad, čime je zavrijedia status Marulovog Asa u splitskim krugovima.
Marul je u vatru posla ukupno sedmoricu svojih aseva:
Luka Vidović, Niko Rimac, Damjan Škare, Vana Piccini, Leon Milić, Barbara Gilić i Nikola Kramarić. Voditelji su bili Dani Piccini i Tina Malenica.

Pomalo ćemo provat opisat uspone svih ponaosob....

 

Luka je debitira na svom prvom međunarodnom natjecanju u kategoriji U10, te je po prvi put okusija pravu lead stinu u kombinaciji Pevecovih smjerova pomišanih sa gomilom prijeđenih kilometara i odlično je to odradija te osvojia 5. misto. Čestitamo Luka!

 

Niko je krenija superiorno uz glasnu pratnju rodbine koji su ga došli uživo gledat po prvi put  i nakon šta je na svim dosadašnjim RCC natjecanjima ostvarija postolje, potvrdija je to i doma, u Zagrebu. Nažalost u finalu je nekako čudno ispa iz smjera i zlato je otišlo Lovri Črepu, dok se Niko mora zadovoljit sa srebrom oko vrata. Niko je ovim rezultatom zacementira drugu poziciju u ukupnom poretku RCC-a, pa sa sigurnošću možemo tvrdit da je odradija vrhunski posao u 2013oj. Velike čestitke!

 

Damjan je ovim nastupom potvrdija da je Marulov sin od nagiba, prevjesa četrspetice, jer je u prvom smjeru koji je bija tehnička ploča paa dosta nisko, nažalost, ali je pokaza snagu volje i u drugom kvalifikacijskom uvatija svoj prvi top i konačno okusija slast držanja vršnog hvatišta na međunarodnom natjecanju na čemu mu čestitamo. Osvojia je 13.misto. Vidi se napredak i iskustvo stečeno u prethodnim natjecanjima, bravo Damjane!

 

Vana je u Zagrebu opet došla na svoje. Penjala je izvrsno, čak superiorno rekli bi i opet je nedostajala nijansa za iznenađenje i pobjedu. No i ovo drugo misto koje je podilila sa odličnom zagrepčankom Piom Čuljak je sami vrh ove kategorije i nakon svih ovih natejcanja to više nije slučajnost. Marul je na dobrom putu da dobije mladu gazelu koja će ić stopama naše Barbare. Vanči je ukupno treća, sa samo bodom zaostatka za drugim mistom i sigurno će u Judenburgu u zadnjem kolu bit jako vruće. Čestitamo Vanči, a žalimo šta je treća hrvatica u ovoj kategoriji Martina Futivić opet četvrta i za dlaku opet izgubila postolje. Drži glavu gori Martina, bit će bolje, samo radi!

 

Leon je u užasno teškoj U14 kategoriji najavija finale, doduše, malo smo se mislili kako ga razbudit prije prvog smjera, ali razbudija ga je Pevecov narančasti pakao koji je ovi priredija muškim zmajevima do 14 godina. Uz dobru taktiku, Milić mlađi stiže do topa i ukapča ga po prvi puta ove godine na RCC-u te izmamljuje stidljive osmjehe malih slovenki i suzu radosnicu Marulovoj struci i vodstvu. Bravo Leone, to smo čekali i šteta šta je finale bilo za stativu! Leon je osvojia 13.misto.

 

Bapsi
Marulova gazela je odma ujutro rekla da joj nije dan. Čim se tako ćutiš prije tekme, moraš bit sritan i sa četvrtim mistom. Dala je sve od sebe, smjerovi su bili takvi da su joj tribali i pasat ali pumpa je odradila svoje i nije bilo pomoći. To je jedan od onih dana. Bapsi je ukupno treća sa velikom šansom da i ostane ukupno na tom mistu.



Niksi
Helium je potvrdija status! Čovik se jednostavno preračuna i nije ostavija force za superfinale. Nakon oba kvalifikacijska topa , koji su osim njega uvatili i Tim Unuk i Borna Čujić, krenilo je megazanimljivo finale di je pokaza zavidnu i apsolutnu moć volje čak i kada od samog početka smjera faliješ svako ukapčanje i zabucaš  50 posto pokreta, povuka je skoro do topa finalnog smjera težine 8a+ i oduševija probirljivu zagrebačku publiku, naročitno nježna srca ženskog spola. Niksi i Unuk dosežu najdalje i organizatoru pričinjavaju muke superfinalnog smjera na kojeg ovi nisu računali pa su uz kratke konzultacije Pevec i Morić obradili jedan drugi postojeći smjer di je Unuk ipak uvatija plus više i osvojia zlato, dok našem Niksiju struka poručuje - asu, poradi na tehnici i moš ladno postat svjetski prvak – bez magnezijanja.

 

Ova U20 m, inače najzanimljivija kategorija, okuplja naš mladi četvorolist i naše najbolje muške penjače i članove mlade reprezentacije i guštali smo gledat rasplet između Borne Čujića, Filipa Pečeneca, Vita Muževića i Niksija Kramarića. Nakon šta smo opisali Niksijeve uspone, ističemo da je najbolju izvedbu u nagibima na Jankomiru po nama jučer ima Borna, isprid Filipa i Vita. No, gledajući rezultate spomenutih i ukupni poredak RCC-a  u ovoj kategoriji di su sva trojica u vrhu na prva tri mista, ne možemo se ne upitat gleda li naš „izbornik-koji to nije“ ovo sve skupa, te zbog čega mladi riječanin Vito Mužević, koji po nama zbilja pokazuje izvrsne rezultate i oduševljava usponima, a isto je '97. godište ka i Borna, nije u mladoj repki !? Vito je očito izraziti potencijal i mora ga se priključit u tim čim ranije kako bi upaa u kolotečinu priprema i natjecanja na višoj razini.

Radi svoj posao Izborniče!!!

 

Kako opet nismo imali vrimena za dobre slike, koristimo slike slijedećih autora: Rafael Čuljak, Ivan Pevec,Ivana Kuštek.

 

Velika zahvala svima u Zagrebu jer smo se zbilja osijećali ka doma i puno hvala na gostoprimstvu svima – zbilja ne možemo istaknuti nikog posebno jer ste nas svi oduševili!

 

Hvala Zagrebe i do skorog viđenja!!!

u Fiftija

Večera

Svi su ludi za Marulovim điletinom...

Điletin!!!

u svom prvom nastupu!

Luka

u smjeru di je uvatija svoj prvi top. Čestitamo!

Damjan

dva asa U10 m

Luka i Niko

Futivić, Zagrebačka mlada nada, nažalost opet četvrta, sa drvenom medaljom

Martina

postolje sa Nikom i Lukom

U 10 m

postolje sa Vanom, Piom i Martinom

U 12 f

sa odličjem

Pia i Vana

je nastupala u jutarnjem terminu

Bapsi

je čeka svoj nastup

A Leon

je pobra dva srebra

Jutarnji tim

je vridno opsluživa sve ove stotine ljudi i dice tokom cilog dana, svaka čast!

Pečenec Familly

Krešo, u momentima dopunjavanja baterija na zg suncu!

Routesetter

dana, je Luka Trumbić, odabrale su to pripadnice ljepšeg spola :-)

Najbolji sudac

u smjeru kojeg je popea kao svoj prvi top na međunarodnim natjecanjima. Čestitamo!

Leon

u drugom kvalifikacijskom

Leon

i Fran Zekan u kvalifikacijama

Niksi

...

Niksi

u pripremi superfinala za U 20 m

Routsetter

U 20 m

Postolje

 

 
 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990