• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Arhiva - stari sajt IZVJEŠTAJ IZ PULE
 
 

IZVJEŠTAJ IZ PULE

ImageEvo i šireg izvještaja, sa subotnjeg, prvog ovogodišnjeg natjecanja za Prvenstvo hrvatske u boulderingu, što se održalo u Puli...

Kvalifikacije...su kao i inače započele sa ženama, kojih se prijavilo jako pristojan broj - deset iz šest penjačkih klubova. Postavljač smjerova je bia Filip Šobot, a svih 6 smjerova su iz prvog pokušaja ispenjale Ana Previšić, Sandra Bakulić i Tamara Zulim. Osim njih, za finale su se još izborile Bruna Kundit, Maja Lozić, te Marijana Andrijašević, a našoj mladoj Silviji Vukušić je drugi krug natjecanja promaka radi samo jednog pokušaja viška..

Kod muškaraca je za prolazak u finale tribalo stisnit svih 6 ponuđenih problema. Jedini koji je to sve učinia na fleš je bia Rožman, dok su se na ostalih pet mjesta plasirali Boris Zokić, Luka Kivela, Domagoj Čikeš, Ivan Lisica, te ka posljednji 15-godišnji Gianfranco Dušić. Naš član Igor Šupić je natjecanje završia na 13. mjestu od 18 prijavljenih, a na 7. je svoj nastup, neočekivano, završia i iskusni istarski as Filip Šobot - Fićo.

Finale...je u ženskoj konkurenciji proteklo, prilično slično kao i kvalifikacije, barem što se tiče broja pokušaja i težine smjerova. Prva je bila Tamara Zulim, a druga naša Sandra, sa dva pokušaja više u trećem problemu. Treća je bila Maja Lozić, a četvrta naša članica Burna Kundit,  koja je za njom zaostala tek za jedan pokušaj na zonu. Bruna je inače, čvrsto držala treće mjesto sve do petog detalja u kojem je morala prekinuti svoj nastup zbog istegnute tetive. Marijana Andrijašević je bila peta, a Ana Previšić tek šesta. Nažalost, u ženskom djelu natjecanja je nedostajalo prave napetosti i neizvjesnosti, kao što je to naprimjer, bia slučaj u muškom finalu. Sve je proteklo u prilično tihoj atmosferi, a vjerujemo da bi sa par težih, pa možda i neprolaznih detalja, žensko finale puno više dobilo na zanimljivosti, kako za gledatelje, tako i za penjačice.

Muški postavljač, Tomaž Rant, je upravo to uspia postići u superneizvjesnom muškom finalu. Favorit natjecanja, Marko Rožman je već u prvom smjeru kiksao, sa vrhom iz tek četvrtog pokušaja, međutim, brzo se razbudia, pa je ostalih pet popea iz prvog pokušaja i osvojia prvo mjesto. Ostalih pet finalist je vodilo žestoku borbu za pokušaje iz koje se kao drugoplasirani izvuka naš član Ivan Lisica sa pet vrhova iz 9 pokušaja. Samo pokušaj više od njega je imao odlični Gianfranco Dušić na trećem mjestu, a naš Čika, pokušaj više od njega, na četvrtom mjestu. Boris Zokić je imao još jedan pokušaj više i peto mjesto, a posljednji u finalu je bia Luka Kivela sa četiri vrha.

Natjecanje je bilo jako lipo organizirano, boulder stina odlična, a jako nam je drago da se sve skupa, nakon višegodišnje pauze, održalo upravo u Puli. Poseban je gušt bia, ponovno na natjecanju vidit i odlične, mlade penjače iz Pazina!

Rezultati:

Žene; 1) Tamara Zulim (HPD Mosor), 2) Sandra Bakulić (SPK Marulianus), 3) Maja Lozić (HPD Mosor), 4) Bruna Kundit (SPK Marulianus).....7) Silvija Vukušić (SPK Marulianus)

Muškarci; 1) Marko Rožman (SPK Svarog),  2)Ivan Lisica (SPK Marulianus), 3) Gianfranco Dušić (SPK Hiperaktiv), 4) Domagoj Čikeš (SPK Marulianus).....13) Igor Šupić (SPK Marulianus)

 
 
 
 

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990