• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Vijesti Radovljica Full report!!!
 
 

Radovljica Full report!!!

...

Leon

Još jedno uspješno putovanje...

 

Nismo imali problema na putu, gotovo pa nikakvih, pa se nećemo zadržavat na tome, nego odma na samo natjecanje di je bilo i krvi i znoja a bome i  suza tužnih, ali i suza radosnica i sve to u samo jednom danu.
Na ovom RCC-u u Radovljici nastupilo je 30 mladih Hrvata i Hrvatica  u konkurenciji od 186 (217 prijavljenih) natjecatelja iz Slovenije, Austrije, Mađarske, Češke i  Italije. Čestitke svima skupa, odlični ste bili!

Šta se Marulove ergele tiče, ovi put smo išli u dvi grupe, mladi i stariji. Stariji su došli kao mlada reprezentacija u organizaciji KSP čiji report slijedi niže. Iskreno, očekivali smo puno od ovog natjecanja koje je poslužilo kao uvertira u državno prvenstvo kojie slijedi u Kući O Marula za nepuna dva tjedna. Na kraju smo vrlo zadovoljni sa ostvarenim rezultatima i očekujemo spremni nadolazeći PH.

Rezultati naših iz prijašnjih vijesti:
- Niko Rimac (2. misto od 10 natjecatelja) - bravo sine! (3. U Ukupnom poretku  iako nije nastupija na jednom natjecanju)
- Vana Piccini (14. misto od 22 natjecateljice) - glavu gori sestro! (3. Od 29 u ukupnom poretku)
- Damjan Škare (9. misto od 22 natjecatelja) - odlično asu! (19. Od 30 u ukupnom poretku, nije nastupija na prvom natjecanju)
- Leon Milić (14.misto od 21 natjecatelja) - bit će bolje asu! (16. Od 26 u ukupnom poretku, nije natupija na prvom natjecanju)
- Gilić Barbara (1. misto od 20 natjecateljica) - za sve one komentare da pobjeđuje jer nema konkurencije! ( 1. U ukupnom poretku)
- Nikola Kramarić (1. misto od 20 natjecatelja) - asu šteta šta te nema na leadu!
- Frane Gilić (10. misto od 20 natjecatelja) - top 10 asu!
- Frane Čulić (11.misto od 20 natjecatelja) - ma idemo dalje zmaju!

Natjecanje je počelo sa dvi najmlađe kategorije, U10 i U12. Ukupno 70 ntjecatelja u isto vrime penje. Nered i panika na sve strane. Sistem je ovo natjecanja koj nije idealan i u taktici moš falit toliko da plasman na koncu može bit katastrofa, a da nije posljedica lošeg penjanja.
Naši mali penju istovremeno. Damjan i Niko penju dobro, sigurni u sebe, lagano top po top. Vana, napeta ko puška, kreće po zlato i zabrlja na prvom smjeru – klizla, i odma je bila u zaostatku 20 minuti. Na koncu kad pogledamo rezultate imamo za čim žalit jer je odletila 10 mista doli samo zbog dva pokušaja. Suze su uzele svoj danak. Niko je bija vodeći većinu natjecanja i pri kraju je glavni konkurent dovatija zonu više od njega i uzea mu zlato – šteta, ipak samo jedna zona. Damjan je stiska odlično i pokaza da može dobro ić. Pa je sa topa u samom finišu natjecanja i da je tu osta bia bi u medaljašima. Šteta, ali iskustvo za pamćenje.
Leon nastupa katergoriju iza i u jakoj konkurenciji. Trudi se i ostavlja srce na terenu, ali ipak malo fali za bolji plasman. Penja je dobro i jako, do zadnje minute, i u finišu skida smjer koji mu daje ovo 14. misto.

Juniorska strana medalje (report by Kristina Malenica)
Ovo je do sad bila rekordna ura za krenit na put. Čekali smo kombi do deset navečer. Kad je napokon stiga, Kivi je mora odradit testnu vožnju (na zahtjev vlasnika) od nekih po ure i onda smo bili spremni. Dok smo se svi pokrcali (Kivi, Tina,Bapsi, Gila, Čulić, Niksi i Jakić) već je bilo jedanaest. Nije bilo stajanja do Zagreba. U neko gluvo noćno doba smo se dočepali Zagreba i onako umorni, popadali u krevet. Srića pa se nije tribalo dizat najranije ka šta je do sad bila praksa.

Oko podne  krećemo od Pečenecovih (u kombi nam se pridružuje i Filip Pečenec) do Borne Čujića i onda pravac za Radovljicu. Kad smo stigli, uspili smo uvatit drugu polovicu Marulovog team-a na par minuta jer oni su već bili gotovi i spremni na povratak kući. Nakon par izmjenjenih rečenica, informacija i savjeta, opraštamo se od njih i startamo sa zagrijavanjem. Sve je išlo laganini, a u 17.00h kreće odjednom opća panika. Devet smjerova, četrdeset i nešto natjecatelja, a uru i četrdeset i pet vrimena za to popet. Sistem je da moraš čekat red i nakon pokušaja na smjer ideš na kraj kolone pa opet čekaš. E tu triba taktike i laganog šprinta od jednog smjera do drugog, a usput pratit i di je manja gužva. Nakon prvog šoka, naši su se snašli i lagano stali redat smjer po smjer.

Penjalo se odlično. Niksi je sa popetih svih 9 smjerova osvojia prvo misto dok su ostali (mislim na nas Hrvate) imali 8 smjerova, a razlika je bila u pokušajima. Drugo misto je osvojia Borna.

Kod cura Bapsi osvaja zlato sa popetih sedam smjerova.  Trebam naglasit da su cure i muški penjali iste smjerove. Curama nije bilo lako. Odlično se snašla i naša Lara Juriša koja je u istoj kategoriji osvojila četvrto misto i to već drugo natjecanje u nizu!

Šlag na kraju je ipak bila glavna nagrada. Naši asevi Bapsi i Niksi kući su krenili svak sa svojim crash padom. Srića da smo bili sa kombijem jer ne znam kako bi ih donili nazad.

Iz Radovljice smo krenili nazad za Zagreb, tu se oprostili sa zagrebačkim kolegama i lagano se otkotrljali kući (naravno sa obaveznim stajanjem u Macole na autoputu- Kivi još ne može prežalit šta tamo više ne poslužuju parmezan).

Svakako moram naglasit da eto nakon dokazivanja da pariramo u Leadu, sad pariramo i u Boulderingu. Svaka čast naši i samo tako nastavite dalje!



Malo slika slijedi...

 

čeka da sudac odobri pokušaj

Damjan

...

Ekipica

...

Niko

...

Niko

Na postolju

Niko

...

Damjan

...

Vana

...

Vana

...

Leon

 
 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990