• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Arhiva - stari sajt EVOLUCIJA ZATVORENA ZA PENJANJE!
 
 

EVOLUCIJA ZATVORENA ZA PENJANJE!

ImageJučer je je zaista bia simboličan dan. Dok su se na Markezinoj otvarali novi projekti, u Trogiru je legendarni smjer Do the Evolution, službeno zatvoren za penjanje...

Nakon proteklih događaja tijekom kojih je smjer u potpunosti devastiran, autori smjera i stariji - iskusni penjači našeg kluba su počeli razmišljati šta sada sa smjerom, takvim kakav je?! Jednoglasno je donešena odluka, kako je najbolje rješenje skinut sve pločice i službeno ga zatvorit za penjanje. Isti ljudi koji su te pločice i zavidali pet godina ranije, Norio Radić i Ivan Lisica, su upravo to jučer i napravili.

S obzirom da su oštećenja golema, smjer je nemoguće dovesti u prijašnje stanje, a i pitanje je kako bi tako zakrpan uopće izgledao. Ostaviti smjer u sadašnjem stanju i spustiti mu ocjenu je također bila jedna od solucija, međutim odlučili smo se za skidanje pločica jer smo se složili kako je to najpravednije rješenje.

Taj smjer je trebao biti primjer evolucije i napretka penjanja u Dalmaciji, a očito je da neki splitski penjači, u svom razvoju, nisu još niti sišli sa stabla. Evolucija penjanja je otišla u krivom pravcu, a uništeni smjer je najbezbolnije u potpunosti zatvorit i ostavit na miru.

Samim tim je propao i plan da se Do the Evolution spoji u jednom cugu kroz Event Horizont do vrha stine. Tko zna, možda se i taj projekt iz snova jednog dana ostvari, ako se popne susjedna Revolucija, a do tada.........vama koji ste kladivom razbijali Do the Evolution još jednom poručujemo da se uhvatite nekog drugog sporta jer u penjanju za vas zaista nema mista!

 
 
 
 

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990