• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Vijesti Godišnje izviješće!
 
 

Godišnje izviješće!

...

...

Sritna Nova Godina!!!



Drago čitateljstvo neka Van je Sritna 2013. godina!
Donosimo Vam naše klupsko izviješće iz 2012. godine di možete vidit naše uspjehe i aktivnosti na koje smo izuzetno ponosni.

 

KLUPSKO IZVJEŠĆE ZA 2012. GODINU

 

 

Protekla 2012. godina bila je ponovno još jedna u nizu vrlo uspješnih u radu našeg Kluba. Proslavili smo velikih 20 godina postojanja i kao najstariji sportsko penjački klub u Hrvatskoj idemo naprijed, dok uprava i članstvo iz godine u godinu pokazuju i dokazuju svoju kvalitetu na svim poljima sportskog penjanja i ostvaruju izvrsne rezultate.

U svakom slučaju, puno rada i truda je iza nas i u ovoj protekloj godini, a ovdje Vam donosimo maleni dio onoga šta smo uradili i postigli.

Pa krenimo redom...

 

NATJECANJA

Natjecateljske rezultate u 2012. Godini su obilježili upravo nevjerovatni uspjesi naših penjača na državnom prvenstvu, ali i van njega.  U klupsku vitrinu smo ukupno uknjižili PETNAEST (15) titula prvaka države u raznim kategorijama i disciplinama državnog prvenstva.


Prvenstvo Hrvatske

Disciplina bouldering. Pojedinačno smo osvojili pet naslova državnih prvaka u slijedećim kategorijama: Mlađi kadeti, juniorke, starije juniorke, stariji juniori i seniorke.
U ovoj disciplini SPK Marulianus osvojio je ekipnu titulu prvaka države.

Disciplina težinsko. Pojedinačno smo osvojili šest naslova prvaka države u slijedećim kategorijama: Kadeti, juniorke, starije juniorke, stariji juniori, seniorke i seniori.
U ovoj disciplini SPK Marulianus osvojio je ekipnu titulu prvaka države.

Disciplina brzinsko. Pojedinačno smo osvojili četiri naslova prvaka države u slijedećim kategorijama: Cicibani, starije juniorke, stariji juniori i seniorke.

Moramo se osvrnuti na gornje rezultate jer je to najveći uspjeh kluba u povijesti i zbilja smo i više nego ponosni na ostvarenom. Čestitamo svima koji doprinose ovakvim rezultatima!

Inozemna natjecanja, reprezentacija

Naši odlični juniori su imali odlične internacionalne rezultate u 2012oj.

Na međunarodnom natjecanju RCC-a u Zagrebu koje se bodovalo i za ph nastupilo je petnaestak naših natjecatelja, a najistaknutiji su bili stariji juniori, gdje smo u ženskoj konkurenciji uzeli srebro, dok smo kod muških uzeli zlatnu medalju.
Kao članovi seniorske državne reprezentacije naši juniori su nastupili na seniorskom svjetskom prvenstvu u Parisu, ali ipak seniorska konkurencija je još uvijek prejaka.
Nastupili su i na EYC-u Kranju, gdje smo ostvarili povijesni rezultat ulaska u finale i izvrsno 11. mjesto u kategoriji starijih juniorki.

Ostala natjecanja
Marulianusova djeca su sudjelovala i na Vanka regule, BWSC-u u Paklenici, Rast raftu u Slunju i Boulder openu Sv. Krševan.

Organizacija natjecanja
I ove smo godine organizirali nekoliko vrlo uspješnih natjecanja u Kući o Marula. Jedno kolo novoosnovane lige MOST i prvenstvo hrvatske u boulderingu za sve kategorije.
MOST je napravljen na inicijativu ASPK Neretva iz Mostara koji su željeli organizirati jedno natjecanje na svojoj stijeni u Mostaru, a potom mi njih ugostili u kući O Marula za drugo kolo. Napravljen je i prijenosni pehar koji je odmah prvu godinu završio u vitrini Marulianusa. U ovoj ligi sudjeluju spomemenuta dva kluba.

Posebno smo ponosni na organizaciju 3.Jokinog memorijala čime samo potvrđujemo želju  da će okupljanje u čast našeg dragog Joke Božića i neformalno natjecanje na klasicima Markezine grede postat tradicija.

ŽBL je nažalost ove godine izostao. SPK Marulianus je imao niz natjecanja ove godine na koja smo morali nastupati zbog izmjena sistema natjecanja, te stoga nismo imali niti vremena niti termina organizirati bilo što lokalnog karaktera.

AKTIVNOSTI U PRIRODNOJ STIJENI

Nije lako iz godine u godinu gurat limit, ali naši asevi ponovo nisu iznevjerili, ni stari ni mladi! Iako se na konop penjalo i do 8b/b+, 2012-ta je definitivno najbolja boulder godina u povijesti Kluba.


Bouldering - Ovo je definitivno bila godina boulderinga tijekom koje smo dobili dugoočekivani - prvi muški 8A+ uspon, te najmlađe klupske i hrvatske boulder uspone težine 8A (red point), 7C (na fleš), 7C (ženski red point) i 7B (ženski fleš).
U rasponu od Fb7b do Fb8a+ zabilježili smo ogromnih i rekordnih 57 uspona, a po ocjenama je to izgledalo ovako:   
8A+ x1, 8A x1, 7C+ x4, 7C x14, 7B+ x8, 7B x 29 , a osim domaćih boulder penjališta bili smo u Prilepu, Fontainbleau, Maltatalu, Zillertalu, Silvretti, Tumpenu i naravno, Magic Woodu.


Sportski smjerovi - 2012. nije bila posebno bogata usponima na konop, ali daleko od toga da naši asevi ponovo nisu zabilježili neke nove levele u Marulovu vitrinu. Tu svakako valja spomenuti najmlađi hrvatski 8a uspon na fleš i najmlađi hrvatski ženski 7c+ uspon na red point. Ukupan broj uspona u rangu 7c i teže koji su naši asevi ove godine ostvarili je 25 dok broj uspona prema težinama izgleda ovako: 8b/b+ x1, 8a+ x3, 8a x3, 7c+ x11, 7c x7.


Deep water soloProtekla je godina bila poprilično dobra u ovoj disciplini i to smo i najavljivali u prošlogodišnjem izvješću. Penjalo se do 7c, ostvaren je popriličan broj uspona 7b i 7b+, i veliki broj novih lakših smjerova što potkrepljujemo činjenicom da je, samo na Čiovu, u pripremi za objavu 3 potpuno nova sektora sa preko 40 novih ispenjanih smjerova te još 20-ak u ostalim sektorima. Ipak još veći zamah očekujemo u 2013-oj.

Big wall - Ove se godine dosta toga događalo u dugoj stijeni, a posebno je u drugoj polovini godine bilo živo na Biokovu gdje je između ostalog održan event Glavno je da se klajmba a koji je okupio više od 100 penjača sa cijelog Balkana. To je naše Biokovo i zaslužilo i nadamo se da će event postati tradicionalan.
Inače Biokovo je buduća oaza penjanja, a to potkrepljujemo činjenicom da je na Biokovu 86 dugih zaspitanih smjerova, preko 200 klasičnih smjerova, 6 sportskih penjališta i dva boulder penjališta.
SPK Marulianus se priprema objaviti cjeloviti penjački vodič za područje Biokova u suradnji sa PP Biokovo.

Opremanje novih smjerova - Naši su članovi i ove godine na poznatim lokacijama u Dalmaciji, od kojih su neke potpuno nova penjališta u nastajanju, uredili lijepu količinu novih smjerova. Ukupno je uređeno 20-ak novih smjerova na slijedećim lokacijama: Markezinoj gredi, Bobanovoj gredi, Klobuku i na Biokovu, o čemu smo objavili i on-line vodiče na klupskoj stranici.

Nismo zadovoljni količinom opremljenih smjerova, osnovni nedostatak u 2012. Bio je materijal koji je usljed ekonomske krize jednostavno preskup, a sponzora baš i nema. Uspostavili smo kontakte sa nekim turističkim zajednicama kako bi sudjelovali u nabavci materijala te na taj način nastavili sa željenom dinamikom opremanja novih penjališta u budućnosti.

 

 

IZBORNA SKUPŠTINA
Protekle godine je istekao četvorogodišnji mandat našem vodstvu kluba te je održana izborna skupština u Listopadu na kojoj je ponovno za Predsjednika izabran Daniel Piccini, koji je postavio istu ekipu na pozicije Izvršnog i Nadzornog odbora. Tako u Novu Godinu ulazimo sa novim – starim vodstvom kluba u novu četvorogodišnju avanturu, a prioritet programa koji je Predsjednik predstavio jest pronalazak nove dvorane.

ROĐENDAN KLUBA
SPK Marulianus je 19. Ožujka 2012. proslavio 20 godina postojanja. Održali smo svečanost u svečanoj dvorani na Gripama, gdje smo okupili nekoliko generacija Marulića, od osnivača, do onih danas najmlađih. Na veličanstvenom skupu gdje se osjetila jaka emocija, prezentirali smo Monografiju SPK Marulianus, knjigu koja upravo odlazi u tisak, a koja će jako lijepo prezentirati naš rad ova dva desetljeća.
Za naš rad tijekom svih ovih dvadeset godina od strane Pročelnice KSP uručena nam je Plaketa HPS-a za izuzetan doprinos sportskom penjanju u Hrvatskoj.

 

ŠKOLA PENJANJA
Početkom Listopada organizirana je tradicionalna jesenska škola penjanja za one starije od 18 godina. Školu je pohađalo 17  kandidata. Do sada je završni ispit uspješno položilo 11 kandidata, dok će ostali na drugi rok u nekom drugom terminu, iza Nove Godine.
Ponovo smo ove jeseni naše juniore priključili praktičnom dijelu škole koji se odnosi na rad s opremom, penjanje u prirodi i osiguravanje partnera. Na ovaj način smo osigurali kontinuitet i potrebnu izobrazbu naših najmlađih u ovom segmentu našeg sporta.

 

JUNIORSKA ŠKOLA

Treninzi za naše najmlađe redovito idu uzlaznom putanjom što pokazuju i ovogodišnji natjecateljski rezultati. Klupski je to prioritet koji nam je i dalje jedna od glavnih odrednica za budućnost. Rezultati naših mladih najbolja su potvrda da smo na pravom putu. Radujemo se sezonama koje slijede!



REDAKCIJA

www.marulianus.hr radi punom parom i u formi je života!

Ona na najbolji način prezentira rad i težačko-domoljubnu filozofiju našeg kluba, a možemo se pohvaliti da je jedna od najažurnjih i najposjećenijih penjačkih stranica na Balkanu.

Marul živi vječno!

 

KUĆA O MARULA

Najvažniji trenutni Klupski projekt - pronalazak i izgradnja umjetne stijene i bouldera napreduje jako dobro. Još uvijek nismo rješili novi prostor ali smo jako jako blizu. U suradnji smo sa Gradom gotovo na dnevnoj bazi i ne odustajemo od projekta ni pod koju cijenu!

 

OPREMA

Obnovili smo dio standardne opreme; četiri para penjačica i pet pojasa.

 

OSTALO
Prošle godine smo dva puta sudjelovali na eventima u City Centru One gdje bi se postavila umjetna stijena 5m visine i gdje smo promovirali naš sport i naš klub. Samo na jednom eventu – vikend extremnog sporta, koji je trajao cijeli vikend, preko 500 djece je penjalo na stijeni i upoznalo se sa sportskim penjanjem.

Ovo ujedno i lijepa prilika da pohvalimo sve klupske aseve i asice koji su ove godine bili izrazito aktivni na ženidbeno – obrazovno - porodiljnim aktivnostima. To je najbolji dokaz koliko naši asevi imaju širok pogled na život i budućnost kluba, te penjačke scene općenito.

 

ZA KRAJ

Eto, iz svega navedenog vidi se rad, trud i zalaganje, a oštrije oko zapazit će zrelost i spremnost za prave rezultate, one nadolazeće i one koje očekujemo u 2013. godini. Kako smo prema već ustaljenom načinu izbjegavali imenovati članove za neke od uspjeha, sada želimo pohvaliti sve one koji su na bilo koji način pridonijeli gore spomenutim uspjesima u radu SPK Marulianus tijekom 2012.!

Hvala i svima onima koji su željeli pomoći, ali su bili spriječeni. Zahvale idu i upravi kluba koja je još jednu godinu odradila u uzlaznoj putanji, te naravno, našim sponzorima koji su potpomogli neke od spomenutih akcija.

SPK Marulianus želi svojim asevima i Marulićima da im 2013. bude još uspješnija, te da ostvare sve svoje penjačke želje!

 

Split, 26.12.2012.

SPK MARULIANUS

Predsjednik

Daniel Piccini

 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990