• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Arhiva - stari sajt SANDRA I FILIP NAJBOLJI NA ŽNJANU!
 
 

SANDRA I FILIP NAJBOLJI NA ŽNJANU!

ImageJučer je na splitskom Žnjanu održano prvo natjecanje ovogodišnjeg, težinskog prvenstva Hrvatske, a najbolji penjači su bili Sandra Bakulić (SPK Marulianus) i Filip Šobot (AO Glas Istre).

Natjecanje, kojim je ujedno otvoreno i ovogodišnje prvenstvo Hrvatske, je uistinu bila prava penjačka poslastica. Nastupilo je čak 33 penjača (10ž i 23m), iz 8 hrvatskih i jednog slovenskog kluba (ili odsjeka) što je za naše prilike jako pristojan broj ljudi.

Iako pod jakim jugom, ženski kvalifikacijski smjer je do vrha ispenjalo čak 8 žena, dok je kod muškaraca to pošlo za rukom samo trojici. Finale je bilo na rasporedu tek popodne...

U ženskom finalu, jedine su zadani smjer popele do vrha naša Sandra Bakulić i Tamara Zulim (HPD Mosor), dok je istrijanka Biljana Težak zauzela treće mjesto. S obzirom na poravnat rezultat, u ženskoj konkurenciji se održalo i kod nas rijetko viđano superfinale za koje je poslužio, nešto izmjenjen muški finalni smjer. U tom konačnom ogledu, naša je Baki izvrsnim penjanjem uvjerljivo pobjedila i time uspješno okončala napetu borbu za prvo mjesto. Usprkos svemu, s obzirom da natjecateljski pravilnik u ovakvim situacijama ne predviđa održavanje superfinala, bodovi za prvo mjesto u prvenstvu hrvatske između njih dvije, će se dijeliti na dva jednaka dijela...

I finale kod mušaraca je bilo jako napeto i puno nenadanih obrata. Naš Ivan Lisica se nakon lošeg penjanja u kvalifikacijama, ipak malo probudio, pa je ga je u finalu uspio preteći tek Filip Šobot. I ne samo to, iskusni istarski as je odličnim penjanjem za dlaku promašio i hvatište na samom vrhu smjera. Šimi Malenici, iz našeg kluba, je za treće mjesto bilo dovoljno pokazati samo dio svojih sposobnosti, dok moramo spomenuti da je izraziti favorit Marko Rožman, ovaj put završio tek na diobi petog mjesta.

Osim već spomenutih članova našeg SPK Marulianusa, natjecali su se tu još i Bruna Kundit, Igor Šupić, Martin Reizer, te mlada Silvija Vukušić kojoj je ovo bilo prvo natjecanje. a penjala je odlično.  Svi su se borili koliko god su mogli, a klub im od srca čestita. Nažalost, ovaj put nam je falia naš Domagoj Čikeš - Čika, koji je zbog obaveza bia spriječen nastupiti.

U svakom slučaju, bilo je uspješno, ludo i nezaboravno...Danas je na rasporedu brzinsko natjecanje, gdje će nastupiti i naš klupski as Toni Zlodre. Ajmo naši!

Finale - rezultati, za Prvenstvo Hrvatske  :

Žene  1. Sandra Bakulić (SPK Marulianus), Tamara Zulim (HPD Mosor),   3. Biljana Težak (AO Glas Istre),   4. Ana Previšić (SPK Svarog),   5. Marijana Andrijašević  (PK Split),     6. Maja Božić (HPD Mosor),     7. Bruna Kundit (SPK Marulianus),   8. Katja Milišić (PK Split)

Muškarci   1. Filip Šobot (AO Glas Istre),  2. Ivan Lisica (SPK Marulianus),  3. Šime Malenica (SPK Marulianus),  4. Luka Kivela (HPD Mosor),  5. Boris Koračak (HPD Mosor) i Marko Rožman (SPK Svarog)

 

 

 

 
 
 
 

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990