Odpenji: Marulianus Zanimljivosti Reportaže Alp Tour 2012.
 
 

Alp Tour 2012.

Clan Of The Cave Fox

...

Izgubljeni u planinama...


Sandra & Lija su se vratili doma.
Tumarali su Alpama punih 18 dana i skupili 3300km ceste.
Po ko zna koji put - više ništa nije isto...
Bouldering liti neizbježno asocira na jedno svima drago misto ali nismo tili igrat na sigurno. Samo novi podražaj, bez obzira pokaže li se ka pun pogodak ili ne, može dignut mozak na novi level. Stvarno, ništa se nemože mirit sa osjećajem kad se otisneš na neko novo misto ...SILVRETTA, Austrija (11.08.2012.)
...
Točno u ponoć stižemo u Silvrettu, mrak se može rizat nožem, miljun zvizda na nebu i 5 Celzija u zraku - nismo se već misecima tako dobro naspavali. 
Jutro iz snova, sunčano, vivid kolorit, pejsaž ne laže, nalazimo se na 2000m/nm. Penjemo se još 300-400m u nepregledne labirinte granita - slatka dezorjentiranost. Snažni team spirit dilimo sa braćom iz Slovenije - imamo koheziju - planina spaja ljude. 
Linije su vrhunske i šta su teže sve su bolje. Faktor kože i tolerancija na bol diktiraju igru kad se uđe u drugo poluvrijeme i počne drama. Ocjene su na trenutke nejasne ali u sjeni su kvalitete penjanja. Silvretta je strašno misto, surova planina u pravom smislu riči. Nakon dva dana čini nam se da smo tu puno duže. Ekipa se pakira, nismo tili ostat sami. Idemo forvard ali vidit ćemo se opet čarobna padino... morat ćemo!

No comment...

...


Baki & prijatelji u nezaobilaznom klasiku!

Odin (7A/B)


Brother G - cover photo!

G


...

Team spirit


Niviuk tactics.

...


Sineeee !!!

Granit


U izvedbi poznatog imena slovenske PRO scene - Uroša Brecelja!

Top out masterclass


Boško, Shining (8A).

100 % Pure power


Mojca nan se igra živcima...

Highball


Baki Lee looking solid!

...


Sin o Marula okružen uvjerljivim landingom tijekom egzekucije mini highballa Baby Lame (7B/C)...

...


Proud line !!!

Baby Lama

Jednostavno pregolem za Canon G11 ... / Rongbuk (8A+)

Boškonator


...

...


Baki, Boško, Urša, Mojca, Gašper, Katja, Brecelj, Lija ...

Silvretta Team


Forever forward...

Long road

TUMPEN, Austrija (.. 08.2012.)
...
Dva dana Silvrette smo razbili jednim danom Tumpena. Ovi mali boulder spot se nalazi u dolini Otzal, 40min. nizvodno u pravcu Innsbrucka, i nismo se slučajno tamo našli. S obzirom da nas je manjak kisika i epic hodačina na padinama Silve doslovno pomela, već drugi dan nismo ni pomislili opet krenut uzbrdo. Aklimatizacijski dan je bia nužnost.
Tumpen se pokaza idealnim odabirom. Sve u kvarat mista, sve ugodno i pristupačno, čak imaš i drvenu klupicu za sist usrid glavnog sektora. Penjali smo taj dan na kvalitetnom alpskom gneissu, a ambijent nas je prisjetia na Magic Wood i probudia mnoge lipe emocije...

...


Ogrevalka


Bolderaš & šuma

Simbioza


Ćer o Marula pokazuje zavidnu fleksibilnost u klasiku kojeg bi preporučila i najgorem neprijatelju...

White snake (7A)


drveni...

Bridge over trouble water


ZILLERTAL, Austrija (15.08.2012.)
...
U Zillertalu kišna dobrodošlica i odma u startu prisilni dan odmora. Previše dugo smo slušali o ovom mistu i kad smo napustili Silvrettu znali smo da je prva sljedeća destinacija na listi. Zillertal je ogroman. U dvi prekrasne doline ima 16 boulder sektora, 27 sportskih sektora i ko zna koliko alpskih višedužinaca. Ako se želite snać u svemu ovome i ostat fokusiran - poželjno je da ste pravi as!
Privlačne sportske sektore smo prikrižili i ostavili za neki drugi put. Ostali smo na boulder stazi. Napali smo Ginzling, Zillergrung wald i Sundergrund - legendarna mista di se pisala povijest ovog kraja. Usamljeno sunce, bez oblačka na nebu nas je pratilo sve dane iako su mnogi upozoravali da ode kiša ne prestaje.
U vodiču ima svega, od varijanti i eliminacija nalik na prve dane Lovrinca, sit starteva i minijatura iz zlatnog doba Natka Bajića, do top klasika za koje se putuje sa druge strane planete. Stvar je jednostavna, ako želite kvalitetne linije u Zillertalu, dobit će te ih ali morate bit spremni na selekciju. Naravno, da bi to izveli - poželjno je da ste pravi as!
Jedne večeri u kampu smo osjetili umor od svakodevnog minjanja sektora, listanja vodiča, čekiranja i traženja. Zaželili smo se promjene tempa, kućne atmosfere i poznatih staza. Na nebu su se počeli gomilat oblaci, yr je prognozira promjenu vrimena, a mi smo se spontano počeli pakirat. Topli dom je bia udaljen samo 4h vožnje...

Zillertal tick list: SANDRA / Drunk in the morning (7B+,?), Lay down Sally (7A+)... LIJA / Hotel California (7B+), Hole run (7B), Schonheitsregen (7B)...

Neprohodna šuma puna kvalitetnog gneissa i ćer o Marula provjerava je li joj peta spremna za mantel...

Zillergrund wald


Tri ključna pokreta jedne prekrasne linije. Apsolutni the must!

Schonheitsregen


...

Gljiva ludara


...

Ginzling


Duboko u šumi.

...


Hoerhagerovom megaklasiku iz 80-tih se ipak nije moglo odolit, barem na jedno popodne...

Total Brutal


Rest day lutanja...

Mayrhoffen - Innsbruck


Legendarna livada puna krava i bovana...

Sundergrund


Alpski ritam...

Baki Lee


Linije granita.

...


S pravom jedan od najpoznatijih bouldera u Zillertalu, the must na kvadrat! 1.HR ponavljanje - Domagoj Čikeš Čika, 2 iljade i neke ...

Hotel California


MAGIC WOOD, Švicarska (21.08.2012.)
...
Turistički šušur oko Zillertala nas je podsvjesno upila. Zaželili smo se izolacije i totalnog mira. Tribali smo šumu...
Magic je bia sve šta smo tražili. Nije bia (loša) kopija prvog susreta - bia je bolji i izazovniji. Gledali smo ga drugačijim očima, a on nas je povuka u nove kantune, na nove linije. Staro i poznato misto je bilo novo i nepoznato. Kišu koja nas je prošle godine izbacivala iz takta smo prihvatili ka brata jedinca. Pustili smo da nas grmljavina rijeke hipnotizira. Sine, prakticirali smo šumu  - postali smo stabla, bovani i mahovina po njima! 


Wood's tick list: SANDRA / Crimpofobia (7B), Darkness stand (7A+), ? (7A+)...  LIJA / Hydromancer (7C/8A), Fight club (7C), From darkness (jug) to sunshine (7C), Sideways (7C), Goldfish (7B+) ...

Poznata lica, nepoznate linije... LIVIN LARGE !!!

Practise of the hood


Baki u prekrasnom 7A+ - u nedaleko Microcosmosa. Šteta da je bezimen..

No name


...

Sideways


Čarolija se šulja među jelama...

...


Simple life...

...


...

...


Team spirit na Bruno bloku i sin o Marula u pokušaju Hydromancera...

...


... je nova linija ispenjana prije par miseci za koju se već može reć da je postala hit sezone 2012.. Ocjena je trenutno u fazi traženja kvoruma, a kreće se od 7C do 8A. Sin o Marula se slaže sa asevima koji tvrde da je boulder jednako težak ka i UG2 (sa kojim dili završnih par pokreta) ali s obzirom da nije popea UG2, ne tribamo ga ozbiljno shvaćat. U svakom slučaju, top preporuka za ovu liniju!

Hydromancer


Za svih koji žele osjetit gušte legendarnog darkness stropa u light verziji preporučujemo Right Hand of Darkness u stand verziji, sa tramvajca koji se vata u trećem pokretu sit-a! (Preporučio Uroš Brecelj)

Darkness


Triba se znat vratit doma nakon svega ovoga ... :-)

...

Komentari  

 
+3 #1 Kivela 2012-09-06 21:52
odlicno ! :)))
Citat
 
 
0 #2 Lele 2012-09-09 16:33
Super reportaza! Sta veli Lija, kakve su ocjene kada se usporede sa Sundergrundom i Magic Wood-om?
Citat
 
 
0 #3 Lija 2012-09-09 21:17
Lele, mislim da je standard Sundergrunda i Magica tu negdi, znači podjednak...
Citat
 
 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990