• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Arhiva - stari sajt DI JE NESTALA PENJAČKA ETIKA?
 
 

DI JE NESTALA PENJAČKA ETIKA?

ImageGledajući rezultate naše trenutne ankete možemo se samo zapitati, di je nestala penjačka etika i šta se sa njom događa?

Od preko 120 penjača koji su sudjelovali u anketi, više od 55% njih je priznalo kako su lagali da su popeli neki smjer, a da zapravo nisu!

Nadamo se da rezultati ankete ipak nisu potpuno točni, možda su neki krivo skužili pitanje ili su sve skupa neozbiljno shvatili pa su za odgovor DA glasali tek tako, iz šale. Većina nas poznaje pojedine penjače koji su ponekad lagali o ispenjanim smjerovima, međutim ovako veliki postotak je krajnje zabrinjavajuć i iznad svih naših očekivanja!

Nije nam jasno, radi čega se penjači upuštaju u takve laži i što sa time dobivaju međutim ako ćemo već iskreno, naš sport je ka stvoren za takvo nešto. Ne postoje nikakve kontrole i onaj kome je do laži i prijevare, može to sasvim nesmetano obavljat.

Di je nestala etika i radi čega ljudi penjete? Kakva su ovo vrimena došla? Možda i na penjalištima triba postavit video nadzor od 0-24h jer ipak je 21.stoljeće i nemoš nikome virovat, a etiku je odnia vitar u zaborav!?

Hvala svima koji su bili iskreni, bez obzira na odgovor!

 
 
 
 

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990