• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Vijesti Venga Ramon!
 
 

Venga Ramon!

Šta bi bilo sa Ramonom da se rodija u Hrvatskoj? / Foto: www.rockmaster.com

???

... & hrvatska svakodnevica.










Arco je pokaza da Talijani znaju napravit pravi show i osnažia vjeru da je Olimpijada doista moguća. Usponi za anale, ka oni Angele i Ramona, definitivno inspiriraju i idu tomu u prilog.

U ciloj priči jedino nas boli hrvatska svakodnevica. Ponovo smo sudjelovali i plasirali se na svoje standardne pozicije. Web stranica Komisije je kratko izlistala rezultate i zaključila  – “naši očekivano”. Mora li tako bit?

Seniorska reprezentacija je konstantno prisutna na zadnja 4 svjetska prvenstva u nizu. Tijekom tih 6 sezona penjačka scena u hrvatskoj se promjenila na bolje. Na stini i plastici se penje na višem levelu nego prije, konkurencija na državnim natjecanjima je jača nego ranije, a uvjeti za trening, posebno u Zagrebu, su se znatno popravili.

Zašto onda nema pomaka u razultatima reprezentacije? Odgovornost za ovo u potpunosti leži na vodstvu naše komisije za koju su naši seniori, kako smo već jednom rekli – “zadnja rupa na svirali“. Oni ne ulažu ništa u seniore i naravno da ništa ne očekuju.

 

Na teret proračuna HOO-a, a istodobno neopterećena plasmanima i bez stresa reprezentacija putuje svitom. Nekima ova situacija itekako odgovara. Omogućuje im da besplatno ostvaruju svoje turističke ambicije, a da nikome nisu dužni podnosit račune za ništa. S obzirom da mislimo kako hrvatski penjači više vride nego šta rezultati sugeriraju, evo nekoliko konstruktivnih kritika:


1) Zašto izbornik nije pozva potencijalne reprezentativce kad je u peti misec bia boulder svjetski kup u Sloveniji i reka – Nemamo para (ako je to bia problem?), platite sami i mi ćemo vas podržat. Uvjereni smo da bi se skupilo bar par natjecatelja koji bi rado odvojili svoje pare i otišli na WC koji je bia bliže čak nego Kranj.


2) Zašto nisu organizirane pripreme prije Arca? Nije se tribalo ić daleko. Ponuda plastike u Zagrebu je u rangu sa npr. Ljubljanom, ako ne i bolja i sasvim dovoljna za kvalitetan trening.


3) Zašto su u Arco, najbliže Svjetsko do sad, išla samo 3 natjecatelja? Pa toliko ih je išlo i u Kinu! Novac sigurno nije bia problem. Arco ima izvrsne kampove. Spavanjem u nekom od njih, umisto u hotelu, sigurno bi bilo novca za još kojeg natjecatelja.


4) Šta je sa dugoročnim planom razvoja seniorske reprezentacije? Evo primjera. U Aviles 2007. je iša Gianfranco kao mlad penjač pred kojim je budućnost, a u Kinu su 2009. išli Kivela i Trumbić pod motom pomlađivanja ekipe. Sad 2011. niko od spomenutih nije na popisu reprezentativaca iako su neki od spomenutih penjača u top formi na prirodnoj stini. Istina, na onom jednom natjecanju za PH su mogli bit bolji ali je li to toliko bitno ako gledamo dugoročno?


5) Već godinama je problem što se seniorima može platit nastup samo na jednom, glavnom natjecanju u sezoni. Koliko je to uopće istina? Juniorska reprezentacija postoji puno kraće, a ove godine im je u potpunosti plaćen Petzen, EYC Imst, 2 tjedna priprema u Austriji i Svjetsko juniorsko. Istina je da su oni budućnost ali sigurno nije u redu da za to vrime kod seniora apsolutno ništa ne mjenja na bolje.

 

...

Arco može bit zadnje svjetsko prvenstvo di smo "sudjelovali" i ostvarili "očekivane rezultate". Samo kad bi se htjelo...

 

 

Komentari  

 
-1 #1 Beeman 2011-08-10 20:09
Primljeno na znanje. Vaše konstruktivne kritike će biti uvažene.
Što se plasmana tiće mislim da se nebi moglo reć da smo bili zadnji nego da smo težili "zlatnoj sredini". Autor spornog članka na penjenje.netu se možda malo kritički osvrnuo na rezultate.
Srdačno Marko Perković
Citat
 
 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990