Odpenji: Marulianus Penjališta Boulderi Biokovo
 
 

Biokovo

Index članka
Biokovo
Skice
To je to !!!

...

Jedna rič: ČAROLIJA!











Planina koja je dugo bila sinonim samo za big wall penjanje, prije par sezona nam je otkrila vrhunski boulder potencijal. Desilo se to u proljeće 2008.  kad Marulova ekipa u sastavu Tomislav Solution Crmarić i Ivan Lisica Lija, istražuje makadam istočno od Basta i otkriva pješčenjački raj. U zimama koje su usljedile ovo boulder penjalište se nameće kao jedno od najkvalitetnijih u Hrvatskoj i daje nam do znanja da se radi samo o malom sektoru ogromnog područja za kojeg će nam trebati još puno godina da ga u potpunosti istražimo.

Potraga za pokretom života se nastavlja :-)


Daj mi još?
Boulderi su građeni od pješćenjaka. Ispenjano je blizu 40 smjerova iznimne kvalitete, a prevladavaju ocjene srednjih težina. Svi smjerovi su označeni strelicama (+ donja povlaka za sit.start). Sezona traje od jeseni do proljeća, a u slučaju kiše boulderi se suše gotovo trenutno. Poželjno je imati barem 2 pad-a s obzirom da je teren na nekim djelovima prilično krševit. Boulderi se nalaze na lovnom području, imajte respekta prema lovcima. Paljenje otvorenog plamena je strogo zabranjeno, a vaše smeće odnesite nazad u civilizaciju.
Nove bouldere ili bilo kakve napomene vezano za već ispenjane šaljite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript kako bi mogli održavati naš vodič.

Pristup?
Između Baške vode i Makarske skrenite za misto Bast. 50m ispod mjesne crkve uključite se na makadam u pravcu istoka (putokaz Gredišće) i pratite ga točno 1900m di se na blagom desnom zavoju nalazi parking (43°20'4.18"S / 16°59'34.39"I ), a prvi boulderi su odmah nekoliko metara iznad.
Makadamski put je srednje kvalitete i bez problema ga sporijom vožnjom svladavaju i najobičniji osobni automobili. MILFS, Matures, Teens. Best Porn Online https://mat6tube.com/ watch right now! USA, UK, Australia, South Korea, France, Germany, etc. Tijekom perioda jake bure moguće je naići na poneki osušeni bor na putu. Molimo vas da prilikom parkiranja omogućite potpunu prohodnost makadama.




To je bia taj dan. Solution ispod netaknutog prevjesa 2008..

Otkrivenje

Fotke i akcije?

- Foto priča: Biokovo !
- Biokovo forever !!!
- Na Sv.Stipana !
- Pušin hard !
- Priča sa Biokova




..........
...........................






 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990