• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Vijesti Marulovo godišnje izvješće!
 
 

Marulovo godišnje izvješće!

Marul

Marul Živi Vječno!

Eto još jedna godina je iza nas...









Opet iman čast, ka predsjednik najbojeg kluba na svitu, potpisat i objavit rezime aktivnosti na godišnjoj razini.

Pa, predstavljan Vam Godišnje izvješće SPK Marulianus!

Sritna Van Nova Godina!

Marul

SPK MARULIANUS


SPK MARULIANUS
KLUPSKO IZVJEŠĆE ZA 2010. GODINU


Protekla 2010. godina bila je ponovno još jedna u nizu vrlo uspješnih u radu našeg kluba. Uz to što smo proslavili 18 godina postojanja i kao najstariji sportsko penjački klub u Hrvatskoj postali punoljetni, uprava i članstvo iz godine u godinu pokazuju i dokazuju svoju kvalitetu na svim poljima sportskog penjanja i ostvaruju izvrsne rezultate.
U svakom slučaju, puno rada i truda je iza nas i u ovoj protekloj godini, a ovdje Vam donosimo maleni dio onoga šta smo uradili i postigli.
Pa krenimo redom...

NATJECANJA
Natjecateljske rezultate u 2010. godini su obilježili uspjesi naših juniora.  U klupsku vitrinu smo ukupno uknjižili tri (3) titule prvaka države u raznim kategorijama i disciplinama državnog prvenstva.

Prvenstvo Hrvatske
Disciplina bouldering. Pojedinačno smo osvojili jedno prvo mjesto (juniorke),jedno drugo mjesto (cicibanke) i jedno treće mjesto (st.kadetkinje), a ekipno smo osvojili četvrto mjesto.

Disciplina težinsko. Naša seniorska ekipa je osvojila 1. mjesto u ekipnom poretku na PH održanom u Zagrebu, a juniorska 3.mjesto. Pojedinačno seniorke 3.mjesto, seniori 2.mjesto, te  jedno 2. mjesto kod juniorki.

Disciplina brzinsko. I u ovoj disciplini smo ekipno osvojili 1. mjesto u seniorskoj konkurenciji, te 2.mjesto u juniorskoj. Pojedinačno seniorke 2. i 3. mjesto, te dva prva mjesta (juniorke i juniori) i dva treća mjesta (juniorke i cicibanke).

Inozemna natjecanja, reprezentacija
2 medalje na juniorskom Petzen natjecanju u Austriji, te jedna na RCC-u u Zagrebu su ponos Marulianusa u 2010. Nagrada za takve rezultate je bio nastup na svjetskom juniorskom prvenstvu u Škotskoj (Edinburgh).

Ostala natjecanja
Ponosni smo na regionalni ŽBL, gdje smo osvojili titulu šampiona u ženskoj konkurenciji. Ovo je bila peta jubilarna sezona tog planetarno popularnog niza natjecanja u splitskoj regiji.
Protekla godina ostati će zapamćena po još jednoj vrlo značajnoj novosti; osnovali smo regionalno liga natjecanje pod imenom Juniorska Liga županije splitsko-dalmatinske koje je sadržavalo 4 natjecanja u sve tri discipline za mlađe kategorije. Organizatori su SPK Marulianus i SPK CAF. U ovoj novoj, prestižnoj ligi osvojili smo jedan naslov prvaka!
Marulianusova dica su sudjelovala i na Vanka regule, BWSC-u u Paklenici i Boulder openu Sv. Krševan!

Organizacija natjecanja
I ove smo godine organizirali nekoliko vrlo uspješnih natjecanja u Kući o Marula. Tri kola ŽBL-a i dva kola ŽJL-a.
Posebno smo ponosni na organizaciju Jokinog memorijala što nam je bila velika želja. Obavezali smo se da će okupljanje u čast našeg dragog Joke Božića i neformalno natjecanje na klasicima Markezine grede postat tradicija. Već prvo izdanje, održano početkom lipnja je bilo pun pogodak i pamtit ćemo ga dok smo živi!


AKTIVNOSTI U PRIRODNOJ STIJENI
Nije lako iz godine u godinu gurat limit, ali naši asevi nisu iznevjerili!
2010. je bila još jedna za pamćenje! Seniorska sekcija nam je prvi put u povijesti hrvatskog penjanja podarila muški 8a+ uspon na pogled, te ženski 7c uspon na fleš (i to 2x).
Prema kraju godine sve je uspješnija bila i naša juniorska sekcija sa najmlađim ženskim 7c i muškim Fb7c+ usponom u povijesti hrvatske scene.
Ekipa SPK Marulianusa je u ovom trenutku idealan spoj mladosti i iskustva. Siguran je to zalog za budućnost i prizor koji guštamo gledat!

Bouldering - ove godine se boulderavalo na brojnim domaćim lokacijama. Hit početka godine su definitivno bile Tugare, novo proljeće je doživio stari dobri Lovrinac, a Biokovo je priča za sebe – tamo će se u danima koji slijede pisat nove stranice hrvatske boulder scene!
U rasponu od Fb7b do Fb7c+ zabilježili smo točno 16 uspona: (7c+x1,7cx1,7b+x3,7bx11).

Sportski smjerovi – Skoro cijelu godinu Marulova ekipa je tresla napumpane ruke i visila naglavačke na prvoj crti bojišnice! Hit turneje 2010. su bile talijanska Sardinija, Geyikbyiri u Turskoj i Kalymnos u Grčkoj, a naše inspekcije  su odradile strateške zadatke u Tunisu, Nizozemskoj i Švedskoj!
Centar svita je naravno bila Markezina Greda di smo odradili još jednu napornu, ali uspješnu sezonu! Nastavili smo plest Klišku čipku – polako ali uspješno!
Šta se tiče ukupnog zbroja – popeli smo čak 56 smjerova u rangu 7c i teže (8b+x1, 8bx1, 8a+x3, 8ax9, 7c+x8, 7cx34). Moramo naglasiti da je od spomenutog broja čak 20 smjerova ispenjano u prvom pokušaju – na pogled ili fleš!

Deep water solo i Big wall su redovno u sjeni boulderinga i sportskih smjerova. Ipak i ove godine se nešto šuškalo u dugoj stijeni, a posebno je u drugoj polovini godine bilo živo na Biokovu. Dobra je to najava za 2011.!
Top DWS lokacija kod Splita, Čiovo, od 2010. je dobila svoj prvi 7c. I ta je barijera probijena, idemo na 8a!

Opremanje novih smjerova Naši su članovi i ove godine na brojnim lokacijama u Dalmaciji, od kojih su neke potpuno nova penjališta u nastajanju, uredili lijepu količinu novih smjerova, ali ne onoliko koliko smo željeli zbog nedostatka spitova. Ukupno je uređeno 20-ak novih smjerova na slijedećim lokacijama: Markezinoj gredi, Perivoju, Bobanovoj gredi i Trogiru.  Prespitavanje Marjana smo doveli do samog kraja!
Naš je klub u suradnji sa HPD Mosorom pokrenuo dobrotovornu akciju na koju smo jako ponosni – ST spit 2010.! Iz džepova gradskih penjača je prikupljeno skoro 13 tisuća kuna za materijal s kojim ćemo u 2011., svi zajedno napravit apsolutni dar – mar!

ŠKOLA PENJANJA
Početkom listopada organizirana je tradicionalna jesenska škola penjanja za one starije od 18 godina. Školu je pohađalo 11  kandidata. Do sada je završni ispit uspješno položilo 9 kandidata(plus jedan iz prošle škole), dok će ostali na popravni u nekom drugom terminu.
Ponovo smo ove jeseni naše juniore priključili praktičnom dijelu škole koji se odnosi na rad s opremom, penjanje u prirodi i osiguravanje partnera. Na ovaj način smo osigurali kontinuitet i potrebnu izobrazbu naših najmlađih u ovom segmentu našeg sporta.


JUNIORSKA ŠKOLA
Treninzi za naše najmlađe redovito idu uzlaznom putanjom što pokazuju i ovogodišnji natjecateljski rezultati. Klupski je to prioritet koji nam je i dalje jedna od glavnih odrednica za budućnost.
Ove jeseni smo sa zadovoljstvom prihvatili veći broj bivših članova CAF-a koji su u potrazi za novim klubom izrazili želju za pristup Marulu. Ekipa se odlično uklopila, a već sada je vidljivo da smo dobili snažno pojačanje našeg juniorskog pogona i struke koja ga vodi!
Radujemo se sezonama koje slijede!


REDAKCIJA
www.marulianus.hr  radi punom parom i u formi je života!
Stranica na najbolji način prezentira rad i težačko-domoljubnu filozofiju našeg kluba, a možemo se pohvaliti da je jedna od najažurnjih i najposjećenijih penjačkih stranica u Hrvatskoj.
Upravo radi svega toga, zaslužila je novu verziju, puno moderniju i kvalitetniju od dotadašnje, koju smo pustili u eter u Ožujku 2010. kao poklon za rođendan našem klubu!

KUĆA O MARULA
Najvažniji trenutni Klupski projekt - pronalazak prostora i izgradnja nove umjetne stijene i bouldera napreduje relativno dobro. Nastavljamo intenzivnu potragu i razgovore na svim razinama. Ne odustajemo od projekta ni pod koju cijenu!

OPREMA
Osigurali smo našim članovima vrlo kvalitetne điletine windstoppere Trango sa ušivenim logotipom SPK Marulianus na leđima po povoljnoj cijeni.  Obnovili smo i dio standardne opreme; desetak pari penjačica i pet pojasa.

OSTALO
Iako je pod ostalo, nije manje važna novost da smo, zajedno sa SPK CAF i SPK Kaštela, 20.12. održali Osnivačku Skupštinu SPORTSKO PENJAČKOG SAVEZA SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE. Sve ukazuje da idemo dobrim i sigurnim putem ka samostalnom nacionalnom savezu.



ZA KRAJ...
Eto, iz svega navedenog vidi se rad, trud i zalaganje, a oštrije oko zapazit će zrelost i spremnost za prave rezultate, one nadolazeće i one koje očekujemo u novoj 2011. godini.
Kako smo prema već ustaljenom načinu izbjegavali imenovati članove za neke od uspjeha, sada želimo pohvaliti sve one koji su na bilo koji način pridonijeli gore spomenutim uspjesima u radu SPK Marulianus tijekom 2010.!
Hvala i svima onima koji su željeli pomoći, ali su bili spriječeni. Zahvale idu i upravi kluba koja je još jednu godinu odradila u uzlaznoj putanji, te naravno, našim sponzorima koji su potpomogli neke od spomenutih akcija.

SPK Marulianus želi svojim asevima i marulićima da im 2011. bude još uspješnija, te da ostvare sve svoje penjačke želje!  




Split, 26.12.2010.                                                                                                

SPK MARULIANUS
Predsjednik
Daniel Piccini

 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990