Odpenji: Marulianus Zanimljivosti Reportaže AVILES 2007.
 
 

AVILES 2007.

Na letu London i Zadar

U oblacima


Prvenstvo svita u Španjolskoj...





U nedilju je završilo Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj, a naša se ekipa sinoć vratila doma >>>

 

 


Reprezentacija je sinoć sletila u Zadar odakle je prije 9 dana i krenula na svoju Španjolsku turneju. Bilo je to putovanje i natjecanje za pamćenje, a ekipa misli da ostvareni rezultati nisu loši, makar se moglo i dosta bolje (svoje mišljenje o tome će te moći izraziti u našoj sljedećoj anketi).

Inače, tijekom sljedećih dana objavit ćemo veliku reportažu sa natjecanja di ćemo iz prve ruke opisat kako je sve skupa izgledalo uz naravno kvalitetnu fotogaleriju.

Lead disciplina je bila najzanimljivja i najnapetija na ovom svjetskom prvenstvu, a u nezaboravnom finalu koje se održalo u subotu uživali su i najzadrtiji boulderaši. Svjetski prvaci su Angela Eiter iz Austrije i Ramon Julian iz Španjolske, a naši su se plasirali na sljedeće pozicije: kod žena - Sandra 46., Tamara 47., a kod muškaraca - Lija 61., Boći 99., Frenki 103. i Kivi 107..

Ukupno gledajući bouldering je pomalo razočarao na ovom svjetskom prvenstvu. Problemi i stina su bili izvrsni ali loše i neatraktivno organizirano finale, te kvalifikacije koje su protekle u komentiranju podjele penjača na grupe koje su stvorile pravi kupus u poretku, su odnile pravi gušt iz ove discipline. Svjetski prvaci su Anna Stohr iz Austrije, te Dmitry Sharaftudinov iz Rusije, a naši su se plasirali kako na sljedeće pozicije: kod žena - Tamara 58., Sandra 72.,a kod muškaraca - Kivi 93., Boći 97., Lija 103., Frenki 120.

Brzinsko penjanje je, makar uvik u sjeni leada i boulderinga, bilo jako zanimljivo i atraktivno. Sve se događalo u jednom danu, a svjetski prvaci su postali Tatiana Ruyga iz Rusije i Qixin Zhong iz Kine. Posebno je zanimljiv bia muški dio di se svjetki rekord rušia 4-5 puta, te ga trenutno drži Rus Evgeny Vaytsekhovsky, koji je u Avilesu protrčao stinom za 8.5 sek.. Naši se penjači nisu natjecali u brzinskom penjanju.

Po prvi put su se podjelila odličja i u kombiniranoj disciplini, a svjetski prvaci su postali Jenny Lavarda iz Italije i Cedric Lachat iz Švicarske. Za poredak u kombinaciji se tribalo natjecati i ostvariti što bolji plasman u svim disciplinama. Posebno nas je impresionirao neumorni Cedric koji je između ostalog uspia ući u finale i u leadu i u boulderingu (zauzeo treće misto u jednom i drugom), te je jedini penjač koji je penjao svih 6 dana svjetskog prvenstva za redom. Napomenimo da je baš tog 6-tog dana bio jako blizu zlata u boulderingu ali je posustao baš u zadnjem odlučujućem boulderu.

U poretku zemalja Hrvatska djeli zadnje 26. misto sa još 21 zemljom koja nije imala ni jednog predstavnika u nekom od polufinala. Prvo misto, na račun velikog broja penjača u jačim krugovima natjecanja, je osvojila Francuska. Može se reći da je to prava Pirova pobjeda s obzirom da u finalima nisu osvojili niti jednu jedinu medalju.

 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990