• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Boulder liga Županijska boulder liga 2008 ŽBL IV: DO POSLJEDNJEG DAHA!
 
 

ŽBL IV: DO POSLJEDNJEG DAHA!

U subotu su se održavale dvi velike tekme - ŽBL na Škrapama i Svjetsku kup u Hallu. Šta reć nego:

- U Hallu je dobro al na ŽBL-u je ekipa! >>>

 

 

 

 

U nevjerovatno napetoj partiji na splitskim Škrapama slavili su Šime u muškoj i Maja u ženskoj konkurenciji!

ODMA U KVALIFIKACIJAMA je tribalo pošteno stisnit jer su boulderi u režiji postavljačkog dvojca L&S bili vrlo čvrsti i tražili su puno više znanja od običnog povuci-potegni.

U muškoj konkurenciji za siguran prolazak u finale je tribalo popet 4 bouldera ili skoro flešat tri. Šime je odma zaslužia rispekt okupljenih beskompromisnom borbom bez trunke taktiziranja. Jedini je popea svih šest komada uz napomenu da je za najtežeg utrošia punih 17 pokušaja i skoro uru vrimena! Osim njega finale su zaslužili mladi i atraktivni Marko Pehar - Luka Trumbić, te iskusni Mosorov trolist Vručinić-Kraljević-Koračak.
U ženskoj konkurenciji - Tanja, Jele i Maja za ulazak u finale nisu tribale ništa osim ponudit poštenu borbu punu uru ipo. Tako je i bilo.


U DRUGOM KRUGU boulderi su uglavnom bili nešto lakši ali finalistima to nije puno značilo nakon iscrpljujućih kvalifikacija.
U ženskom finalu Maja zasluženo pobjeđuje. Imala je nekoliko topova više od ostalih i to uglavnom na fleš. Jele je zauzela drugo misto, a Tanja treće. Obe su imale po jedan smjer iz prve s razlikom što je Jele imala i jednu zonu više.
In men division situacija se minjala iz detalja u detalj, a jedina konstanta je bia Šime. Prvi je popea on jedini, drugog nitko, a trećeg samo rijetki nisu flešali. Za plasman su bila odlučujuća zadnja tri bouldera. Šime pokazuje da mu je i kondicija postala jaka točka, pa rješava ukupno pet komada i više nego zasluženo pobjeđuje. U dvoboju omladine inspirirani Luka Trumbić prolazi tri smjera uz popriličan broj pukušaja.Pehi ima četiri topa na dohvat ali u totalnom ludilu hvata samo dva (iz 3 pokušaja) i na kraju završava na tek četvrtom mistu, dok Luka osvaja svoje prvo srebro. Između ova dva energična mladića na treće misto se iznenađujuće ušuljao Slaven Vručinić - Vrući koji vrlo ekonomičnim pristupom, bez trošenja energije na sve i svašta prolazi dva smjera iz prve i pokazuje omladini da je efikasnost ključ uspjeha. Boris Koračak je krajem finala od iscrpljenosti počea gubit vid, pa je u jednom momentu počea vatat samo tramvajce. Rijetko viđan prizor je publiku ostavia u šoku, a Boro je ipak zauzea peto misto isprid Viktora (oba jedan top), ovog puta tek šestoplasiranog.

Eto nakon svega ovog bit će vam lakše skužit zašto ŽBLovci ove nedilje nisu bili baš poletni. Dapače, nakon svega, nekim bi i infuzija dobro došla.


U UKUPNOM PORETKU, dva natjecanja prije kraja Šime je učvrstia prvo misto isprid Marka Pehara na drugom. Oko trećeg mista se vodi rovovska borba, a prema neslužbenim podacima trenutno ga drži Boris Koračak. Kod žena Jelena Dujaković je i dalje prva i drugoplasiranoj Božićki biži za samo pet bodova. Tanja je na trećem mistu, a Tina je nedolaskom učvrstila četvrto misto al se nadamo da će za zadnje dvi tekme bit spremna bar ko Šime!


- Za kraj obavještavamo obožavatelje Ivana Mihalja da je Doktor subotu proveo na studentskoj univerzijadi u Šibeniku di je brania boje svog faksa u kuglanju, rukometu i košarci (bronca). Poručuje svima da sljedeće kolo u katakombama Mertojaka neće propustit i da će bit spreman ko puška!

- Pozdrave podrške i želje za šta brži oporavak šaljemo i Ivanu Bašiću koji je u žaru borbe izvalia kolino i završia na hitnoj!

 

 

Foto: Sidin na zidiću...

 

Foto: Pehi pod budnim okom nepristranog Lacana

 

Foto: The King

 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990