Odpenji: Marulianus Penjališta Boulderi Trogir
 
 

Trogir

Index članka
Trogir
Skica penjališta i popis smjerova

Trogirska čarolija

Livade i boulderi ... je, živa istina!

 

 









Većini penjača i na kraj pameti nije da se iznad sportskih smjerova Male stine u Trogiru nalazi boulder penjalište za kojeg se definitivno isplati potegnut uzbrdo dodatnih 15-20min. hoda.

Radi se o poziciji iz snova di se na par prekrasnih travnatih etaža razasula šaka monolitnih bouldera čije južne strane nude ponajbolji dalmatinski bouldering. Zanimljivo je u koliko različitih verzija je moguće pronaći naš dalmatinski vapnenac, a ovaj na boulderima u Trogiru je definitivno jedinstven - skroz različit od Sućurca i Texasa, neusporediv sa Lovrincom i Tugarama, a Glavice i Biokovo nećemo ni spominjat. 

Ukratko, ako ste u potrazi za vrhunskim gibanjem, (većinom) lakšim boulderima, nezaboravnim pogledom i ugodnim landig-om zaletite se do Trogira, nećete falit! Ali ... ne zaboravite ponit škare ili kosir jer za sad se nitko nije odlučia ovo penjalište uzet u koncesiju što znači da se moramo sami pobrinuti da pristup i bouldere ne izidu brnistra i ostala vegetacija :-)



Marule, tia bi pikantno!
Boći na dan FAja

Bura

Bila je zima 2003. kad smo banuli gori i ostali paf! Znači livade i boulderi - jel ovo neka zajebancija? Tribali smo prinoćit taj šok, pa se nismo vratili jedno dvi godine. Inače, u tom prvom dolasku su ispenjani prvi boulderi na penjalištu Bullet & In your head.

Refali smo se u zimu 2005./2006. kad smo detaljno pročešljali cilo penjalište i popeli većinu danas poznatih bouldera uključujući top klasik Bura (7B), FA kojeg je izvea tada mladi boulderaš u usponu i buduća legenda Boris Zokić Boći.

Od tada do današnjih dana penjalište je bilo i ostalo većinom slabo posjećeno. Prvenstveno zbog nedostatka vodiča koji je partija kad su nam svojevremeno hakirali ovu našu web stranicu, a sekundarno i zbog realne nemogućnosti domaćeg težaka da u svakodnevnom kilometarskom okruženju uopće (za života) obiđe sve lokacije koje se nude. 

Međutim, priča o ovom malom boulder penjalištu ipak nije ispisana do kraja, dapače, stvar je itekako pikantna!
Misto je ovo di se nalazi jedan od najlipših i najtežih projekata u ovim krajevima. Boći je neko vrime radia na liniji koja uključuje dinamičan detaljni pokret na samom kraju. As je uspia izvest pokret uvježbavajući ga s konopa ali se nakon nekog vrimena povuka iz priče vjerovatno sumnjajući da ga je tada bia u stanju povezati do kraja. Nakon njega birane ekipe najboljih slovenskih aseva uključujući Čehovina, Krudera, Klančnika, Berganta, Sudara, Stepanjana (...) su u nekoliko navrata dolazili isprovat ovaj king line ali bez uspjeha. Istina, nitko od njih nije proveo u njemu više od jednog sešna ali priživit i samo jedno popodne uz takve aseve, a ostat neispenjan mogu samo top projekti. Nećemo lagat, Dalmacija sanja FA ove linije!

...

Doktor Mihalj i jake snage Kaštelanske Škole Dinamike na klasicima Bullet & In your head...

Lokalna krema


...legendarni križ :-)

Bane


Glista leti van kreš peda, Brajnov ga zaustavlja da se ne otkotrlja do Seve!

...


Sandra u Pax-u! Top klasik - top preporuka!

Pax


Boći na izlazu Pax-a

...


Maja na izlazu iz Peke! Lookin´strong...

...


Tata-mata Urh Čehovin Pirelli u teškoj borbi sa legendarnim trogirskim projektom / ožujak 2006.

King line





Marule daj mi skice o svega?
Klikni doli na sljedeća zmaju...



 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990