• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Arhiva - stari sajt GODIŠNJE IZVIJEŠĆE!
 
 

GODIŠNJE IZVIJEŠĆE!

ImageJoš jedna godina je iza nas. Pogledajte di smo bili i šta smo radili u proteklih 12 miseci...>>>


 

 

 

 

SPK MARULIANUS

KLUPSKO IZVJEŠĆE ZA 2009. GODINU

 

 

 

Protekla 2009. godina bila je ponovno još jedna u nizu vrlo uspješnih u radu našeg kluba. Uz to što smo proslavili 17 godina postojanja, Uprava i članstvo iz godine u godinu pokazuju i dokazuju svoju kvalitetu na svim poljima sportskog penjanja i ostvaruju izvrsne rezultate. U svakom slučaju, puno rada i truda je iza nas i u ovoj protekloj godini...

Natjecateljski dio

ImageProtekle 2009. godine u klupsku vitrinu našeg kluba svoje mjesto je zauzelo 5 (pet) titula prvaka države u raznim kategorijama i disciplinama. Ne smijemo zaboraviti titulu najjačeg liga natjecanja u HR, našeg ŽBL-a, gdje smo osvojili prestižnu titulu šampiona u muškoj konkurenciji. Pa krenimo…

Prvenstvo Hrvatske
Disciplina bouldering.
Osvojili smo dvije titule prvaka za što su zaslužni naši dječaci u cicibanima i kadetima.
Disciplina brzinsko. Ove godine smo bili dosta brzi, šta i nije čest slučaj za Dalmatince, pa smo osvojili čak tri titule najbržih u državi; jednu u cicibankam, jednu u juniorkama i jednu u starijim juniorkama.

Kup Hrvatske
Naši su Marulići nastupali i na pojedinim Kup natjecanjima i postigli zapažene rezultate.

ImageLokalna natjecanja i lige, ostala natjecanja
Na natjecanjima četvrte sezone Županijske boulder lige smo se odlično zabavili i obranili naslov u prestižnoj muškoj kategoriji.  Marulianusovi penjači su sudjelovali  na boulder Rijeka Open-u, Vanka Regule, Big wall speed climbing u Paklenici,  Pozdrav trenju i na najbrojnijem natjecanju u Zagrebu ove jeseni.
S obzirom na interes, ozbiljno se razmatra proširenje županijske boulder lige u 2010. godini na veteransku i juniorsku!

Organizacija natjecanja.
I ove smo godine organizirali nekoliko vrlo uspješnih natjecanja: Prvenstvo Hrvatske za mlađe kategorije koje je išlo u dva natjecateljska dana, te tri natjecanja lokalnog ŽBL-a.
Drugi put smo organizirali Klupsko natjecanje u boulderingu za mlađe kategorije  na šta smo izuzetno ponosni i želja nam je da klupska natjecanja postanu tradicija.
Sve u svemu 2009. je bila vrlo uspješna i vrlo aktivna natjecateljska sezona za članove našeg kluba.


Aktivnosti u prirodnoj stijeni

Image2009. će ostati zapisana u našoj povijesti po klupskim uspjesima u prirodnoj stijeni. Ovo je definitivno Marulova TOP kategorija ove godine! Naši članovi su ostvarili puno izvrsnih uspona, a letvica je ponovno podignuta i to značajno!

Bouldering -ove godine se boulderavalo na brojnim lokacijama. Novu godinu su neki dočekali u polarnim uvjetima švicarskog Cresciana, a ostatak godine su proveli na domaćim penjalištima gdje su hit 2009. definitivno bile Tugare!
U rasponu od Fb7a do Fb7c  zabilježili smo točno 35 uspona: (7cx4,7b+x2,7bx5,7a+x4,7ax20). Boulderaška sekcija priznaje da se potajno nada, u godini koja je pred nama, stisnit prvi Marulov Fb8a!

Sportski smjerovi
- Skoro cijelu godinu Marulova ekipa je tresla napumpane ruke i visila naglavačke na prvoj crti bojišnice! Hit turneja 2009. je bio Ceuse, naša inspekcija je provjerila da li se golden standard poštuje u Margalefu, Vipavskoj Beli, Kotečniku i Medveji, te svim penjalištima u široj okolici Splita! Centar svega je naravno bila Markezina Greda gdje smo odradili povijesnu sezonu!
Ako smo u 2009. zbog nečega pustili suzu onda su to sigurno prva dva 8b+-a u Marulovoj vitrini!
Šta se tiče ukupnog zbroja – popeli smo čak 61 smjer u rangu 7c i teže
(8b+x2, 8bx3, 8a+x5, 8ax10, 7c+x17, 7cx24). Moramo naglasiti da su od spomenutih smjerova 2 osmice ispenjane na pogled i 2 na fleš!
Sjetimo se proteklih sezona, pa će nam odmah postati jasno da je 2009. najbolja sezona u pogledu sportskih smjerova u povijesti SPK Marulianus:

2008. - 35 uspona
(8bx1,8a+x3,8ax8,7c+x10,7cx13),                                                        
2007. -  41 uspon
(8bx2, 8a+x2, 8ax4, 7c+x5, 7cx28)                 
2006. -  26 uspona
(8a+x2,8ax2,7c+x6,7cx16)                                                                    
2005. - 27 uspona
(8bx1, 8ax5, 7c+x6, 7cx15)                          
2004. - 32 uspona
(8a+x7, 8ax4, 7c+x 10, 7cx11)

ImageDeep water solo Ove sezone zabilježili smo nekoliko FA-ova na Sustipanu, te prije svega na Čiovu. Najteža ocjena ispenjana u DWS-u ove godine je 7b+, a najduži smjer koji je ispenjan broji točno 20 metara visine!

Big Wall – Penjalo se i ove godine u dugoj stijeni, većinom u Biokovu, no nema zapaženijih slobodnih uspona.

Opremanje novih smjerova
Naši su članovi i ove godine na brojnim lokacijama u Dalmaciji, od kojih su neke potpuno nova penjališta u nastajanju, uredili i opremili lijepu količinu novih smjerova. Ukupno je uređeno 38 novih smjerova(od kojih 2 višedužinca) na Markezinoj gredi, Omišu - Perivoj, Kozjaku, Zadvarju i Bastu.


ImageŠkola penjanja
Početkom Listopada organizirana je tradicionalna škola penjanja za one starije od 18 godina. Školu je pohađalo 11 kandidata. Do sada je završni ispit uspješno položilo 9 kandidata(plus dvoje iz prošle škole), dok će ostali na popravni u nekom drugom terminu. Novost koju smo odradili ove jeseni je da smo i naše juniore priključili praktičnom dijelu škole koji se odnosi na rad s opremom, penjanje u prirodi i osiguravanje partnera. Na ovaj način smo osigurali kontinuitet i potrebnu izobrazbu naših najmlađih u ovom segmentu našeg sporta.

Za kraj škole organizirali smo izlet na Hvar, na penjalište u Svetoj Nedilji.



Treninzi za najmlađe

Treninzi za naše najmlađe redovito idu uzlaznom putanjom što pokazuju i ovogodišnji natjecateljski rezultati. Ovaj klupski prioritet nam je i dalje jedna od glavnih odrednica za budućnost.


Mediji
Naša web stranica www.marulianus,hr  i dalje najbolje prezentira rad našeg kluba i posjećenost je izuzetna. Možemo se pohvaliti da je jedna od najažurnjih i najposjećenijih penjačkih stranica u Hrvatskoj. Koncem godine teški hackerski napad nam je nanio veliku štetu na zbog koje smo odlučili u potpunosti pribjeći izradi potpuno nove i modernije stranice koja će biti gotova i u funkciji za nekih mjesec dana.
Za informaciju, na stranici smo imali petsto-tisućitog posjetitelja ove godine i omogućili smo neke tekstove na engleskom jeziku.


Ostalo

ImagePočetkom godine smo uveli mjesečnu članarinu(dotada je bila godišnja) i sve skupa funkcionira jako dobro.

Od klupskih rekvizita osigurali smo našim članovima vrlo kvalitetne điletine windstoppere Trango sa ušivenim logotipom SPK Marulianus na leđima po povoljnoj cijeni.

I za kraj…
Kako smo prema već ustaljenom načinu izbjegavali imenovati članove za neke od uspjeha, sada želimo pohvaliti sve one koji su na bilo koji način pridonijeli gore spomenutim uspjesima u radu SPK Marulianus!

Hvala i svima onima koji su željeli pomoći, ali su bili spriječeni. Zahvale idu i Upravi Kluba koja je još jednu godinu odradila u uzlaznoj putanji, te naravno i našim nezaobilaznim sponzorima bez kojih bi neki od ovih uspjeha bili neizvedivi, a hvala i svima koji su nam sponzore omogućili!

SPK Marulianus želi svojim asevima i marulićima da im 2010. bude još uspješnija, te da ostvare sve svoje penjačke želje!

 

Split, 26.12.2009.                                           SPK MARULIANUS
                                                                       Predsjednik
                                                                       Daniel Piccini

                                                                                          


Image
Ceuse

Image
Pozdrav Trenju

Image
Hvar

Image
Dws

 
 
 
 

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990