• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
 
 

BIG WALL!

ImagePočela je sezona za višedužince…>>>













Evo par vijesti  iz velike stine. Počet ćemo sa najdražim nam Biokovom.

Borovac na Biokovu je definitivno novi hrvatski Big Wall hotspot. Ne samo da ova 350 metarska stina izgleda impresivno, već je i vrlo vrlo kvalitetna, a posljednjih miseci privlači sve one koji imalo drže do big wall penjanja i opremanja novih dugih smjerova. Trenutno u stini ima četiri smjera uređena spitovima. Naša Naveza Whittal-Piccini penjali su noviji smjer mađarskih autora, Aquarius, ali ga nisu uspjeli popeti slobodno, te ostaje projekt, kao i smjer Forever young(Čujić,Matković), kojeg ovaj dvojac također planira popet vrlo skoro. Ova naveza planira opremit još jedan smjer, koji na prvi pogled izgleda dosta ozbiljno i koji će sigurno biti najteži u Borovcu.
Prije par dana, ekipa iz Makarske napravila je prvi slobodni uspon smjera Glava muflona.  Jadranko Jerković, Toni Roso i Marko Bulatović, svi članovi SAK Extrema, popeli su ovaj najnoviji smjer autora Paola Pezzolata i Reuma Teama.

I na omiškoj Dinari sve je više penjača, pa je tako ponovljen je Secret of Cetina, predobar višedužinski smjer na kojem su se odgojili penjači iz Dalmacije. Ponavljači su Dino Markić i Rick Webb.

Novi alpinistički smjer u Stomorici
Pred kraj lita prijatelji iz Makedonije ispenjali su novi alpinistički smjer u Omiškoj Stomorici. Smjer se zove Makedonski, dug je 200 metara ima četiri dužine, a najteža je druga VI+(UIAA). U smjeru nema klinova-korišteni su samo čokovi i frendovi.


Par slika...



Nadaleko je poznato kakav ambijent pruža Biokovo...


u podnožju Borovca...


Pri vrhu Aquariusa...


Makedonski u Stomorici...

 
 
 
 

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990