• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Arhiva - stari sajt KLUPSKO IZVJEŠĆE 2008.
 
 

KLUPSKO IZVJEŠĆE 2008.

ImageDa, još je jedna godina i puno penjanja iza nas!

SPK Marulianus je ponovno bia vrlo aktivan na svim poljima našega sporta, a rezime svega učinjenog pročitajte u našem godišnjem klupskom izvješću za 2008. ... >>>


SRITNA VAM NOVA GODINA!!!

 

SPK MARULIANUS

KLUPSKO IZVJEŠĆE ZA 2008. GODINU

 

Protekla 2008. godina bila je ponovno još jedna u nizu vrlo uspješnih u radu našeg kluba. Uz to što smo proslavili 16 godina postojanja Uprava i članstvo iz godine u godinu pokazuju i dokazuju svoju kvalitetu na svim poljima sportskog penjanja i ostvaruju zavidne rezultate, pa i ove godine pomalo prepotentno izjavljujemo da smo NAJBOLJI KLUB U HRVATSKOJ!

Pogledajte zašto…

 

NATJECATELJSKI DIO
Izuzetno nam je drago što baš sa ovim dijelom započinjemo izvješće. Protekle je godine u klupsku vitrinu našeg kluba svoje mjesto zauzelo čak 9 (devet) titula prvaka države u raznim kategorijama i disciplinama, od čega su 5 titula osvojile naše mlade snage, Marulići, na šta smo naročito ponosni. Ne smijemo zaboraviti titulu najjačeg liga natjecanja u HR, našeg ŽBL-a, gdje smo osvojili prestižnu titulu šampiona u muškoj konkurenciji. Pa krenimo…

 

PRVENSTVO HRVATSKE
Disciplina težinsko
. U nama možda i najdražoj disciplini ove godine osvojili smo samo jednu titulu i to onu standardno uspješnu u kategoriji seniorki.

Disciplina bouldering. Definitivno naša najuspješnija disciplina ove godine! Osvojili smo čak pet titula i to dvije u cicibanima/cicibankama, jednu u kadetkinjama, jednu u starijim kadetkinjama i jednu u muškoj seniorskoj kategoriji.

Disciplina brzinsko. Ove godine smo bili dosta brzi, šta i nije čest slučaj za Dalmatince, pa smo osvojili čak tri titule najbržih u državi; jednu u kadetkinjama i dvije u seniorima/seniorkama.

 

SVJETSKI KUPOVI I PRVENSTVA
I ove godine smo imali čast da su dva člana Marulianusa, na osnovu odličnih rezultata, izabrana u državnu vrstu koja je branila boje Hrvatske na Evropskom prvenstvu 2008. u Parisu.

 

LOKALNA NATJECANJA I LIGE, OSTALA NATJECANJA
Na natjecanjima treće sezone Županijske boulder lige smo se odlično zabavili i obranili naslov u prestižnoj muškoj kategoriji. Naši asevi su sudjelovali i na uvijek nepredvidljivom i ove godine jubilarnom 10. festivalu Vanka regule gdje smo u ženskoj kategoriji osvojili prva mjesta u oba dvije natjecateljske kategorije i također, dobro se zabavili. Marulianusovi penjači su sudjelovali i na boulder Rijeka Open-u, te Big wall speed climbing u Paklenici.


ORGANIZACIJA NATJECANJA
I ove smo godine organizirali nekoliko vrlo uspješnih natjecanja: Prvenstvo Hrvatske za seniore, Prvenstvo Hrvatske za mlađe kategorije, te tri natjecanja lokalnog ŽBL-a. Na dva spomenuta  PH natjecanja ove godine sudjelovalo je gotovo 100 natjecatelja!

Po prvi put smo organizirali Klupsko natjecanje u boulderingu za mlađe kategorije  na šta smo izuzetno ponosni i želja nam je da klupska natjecanja postanu tradicija.

Sve u svemu 2008. je bila vrlo uspješna i vrlo aktivna natjecateljska sezona za članove našeg kluba.



AKTIVNOSTI U PRIRODNOJ STIJENI
I 2008. će ostati zapisana u našoj povijesti po klupskim uspjesima u prirodnoj stijeni.

Sportski smjerovi
Ponovno jedna vrlo uspješna godina tijekom koje se u Hrvatskoj penjalo svugdje, a van Hrvatske smo najaktivniji bili u Sloveniji i Španjolskoj. Naši su se asevi pobrinuli da i ovu godinu pamtimo po nekim novim, do sad po prvi put, ostvarenim rezultatima.

U pogledu toga 2008. godinu možemo nazvati jako uspješnom on sight godinom s obzirom da je ispenjan prvi klupski 7c+ i 8a na pogled! Ukupno smo ispenjali 35 uspona težih od 7c – po ocjenama to izgleda ovako: 13x7c, 1x7c/c+, 9x7c+, 8x8a, 3x8a+, 1x8b.

Bouldering
Naši su kraljevi ove godine boulderavali na brojnim domaćim lokacijama, a neki su magnezijali čak i u Fontu, Francuska, te u Švicarskoj. Penjalo se kvalitetno i uvik do kraja, a tom svjedoči i prvi ženski Fb7b+ uspon, te prvi muški Fb7c+ uspon u povijesti Marula. Ispenjana je tona smjerova u rangu 7a – 7b+.

Deep water solo
Što se tiče DWS-a ovo je definitivno bila godina Čiova, barem u splitskoj regiji. Neki su možda očekivali i više, ali napravljen je kvalitetan pomak, tim više što relativno malo penjača uopće prakticira ovaj vid penjanja (iako to možda i nije normalno za grad pokraj mora). Na Čiovu se penjalo luđe nego ikad prije(ispenjalo se mnoštvo novih smjerova do 7b), a posebno bi istaknuli postavljanje visećih sidrišta u sektoru Granit, koja su osnovni preduvjet teških uspona u budućnosti.

 

UREÐIVANJE NOVIH SMJEROVA I BOULDERA
Naši su članovi i ove godine na brojnim lokacijama, od kojih su neke potpuno nova penjališta u nastajanju, uredili lijepu količinu novih smjerova. Ukupno je uređeno 29 novih smjerova na Markezinoj gredi, Trogiru, Krvavici, Karinu, Omišu, Konavlima i Šinkuku. 

Što se novih bouldera tiče, otvorili smo ih veći broj s tim da bi posebno tili naglasit bouldere na Biokovu koji su bili hit početka godine i bouldere u Tugarama koji su definitivno obilježili sami kraj godine.

 

ŠKOLA PENJANJA
Početkom Listopada organizirana je škola penjanja za one starije od 18 godina. Školu je pohađao 21 kandidat. Do sada je završni ispit uspješno položilo 13 kandidata, dok će ostali na popravni iza Nove Godine.

 

TRENINZI ZA NAJMLAÐE
Klupski prioritet je i dalje glavna odrednica za budućnost, a to je rad s mladima. Osim što smo povećali broj najmlađih, započela je s radom još jedna grupa za djecu od 12-18 godina, a broj djece se i tu konstantno povećava. Ovo je jedan od najznačajnijih projekata našeg kluba, koji konstantno, polaganim ali sigurnim koracima napreduje. Najbolji dokaz tome su brojni trofeji koje su naši juniori ove godine osvojili. Inače, redovito provodimo testiranja naših mladih penjača, a u prvom dijelu godine smo organizirali i juniorsko prvenstvo Marula, koje im je poslužilo kao prilika za dodatno druženje i odličan trening. Osim u Splitu, u treninzima sa djecom konstantno napreduje i naša sekcija u Imotskom, popularni IMO – team!

Ove godine ušli smo u sufinanciranje splitskog Saveza športova za športske škole mladeži na četvorogodišnje razdoblje.

 

MEDIJI
Naša web stranica www.marulianus,hr  i dalje najbolje prezentira rad našeg kluba i posjećenost je izuzetna. Možemo se pohvaliti da je jedna od najažurnjih i najposjećenijih u Hrvatskoj. Od slijedeće godine započinje s radom i marulianus.hr na engleskom jeziku što također smatramo velikim uspjehom s obzirom da ćemo našu malu penjačku sredinu proširiti na internacionalnu razinu i svi mnogobrojni posjetitelji iz stranih zemalja na našoj će stranici sada će imati adekvatne informativne tekstove na engleskom jeziku o penjanju u Dalmaciji.

Sve do nedavno, šestu godinu za redom smo pisali tjedne članke o sportskom penjanju za «Mali Oglasnik», što je uvelike doprinijelo popularizaciji i prezentaciji našeg sporta među običnim pučanstvom.
Na filmskom festivalu u Paklenici film Marul productions – Vikend u Pakli je osvojio prvo mjesto (zajedno sa Bolderamom), a akteri filma su nagrađeni besplatnim godišnjim kartama za ulaz u nacionalni park.


OSTALO
Ova godina bila je za naš klub izborna godina, te je održana Skupština kluba na kojoj je izabrano novo vodstvo.
Novi Predsjednik SPK Marulianus je dugogodišnji dopredsjednik Daniel Piccini, Dopredsjednik je Ivan Lisica, Tajnik je Sandra Bakulić, a Tina Malenica i Toni Zlodre preostala dva člana Izvršnog Odbora.

Poželimo novom vodstvu puno sreće u budućem radu!

I ZA KRAJ…

Kako smo prema već ustaljenom načinu izbjegavali imenovati članove za neke od uspjeha, sada želimo pohvaliti sve one koji su na bilo koji način pridonijeli gore spomenutim uspjesima u radu SPK Marulianus!

Hvala i svima onima koji su željeli pomoći, ali su bili spriječeni. Zahvale idu i Upravi Kluba koja je još jednu godinu odradila u uzlaznoj putanji, te naravno i našim nezaobilaznim sponzorima bez kojih bi neki od ovih uspjeha bili neizvedivi, a hvala i svima koji su nam sponzore omogućili!

SPK Marulianus želi svojim asevima da im 2009. bude još uspješnija, te da ostvare sve svoje penjačke želje - fala Bogu ništa bez krvi, znoja, suza i kože! 

 

Split, 26.12.2008.                                                SPK MARULIANUS
                                                                                Predsjednik
                                                                               Daniel Piccini

 
 
 
 

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990