• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Arhiva - stari sajt SPEED TEST!
 
 

SPEED TEST!

ImageŠto kažu brojke - ko je brži Hirayama & Florin ili Čorko & Sakač?!?.....>>>

 

 

 

 

 

Postavljen je novi brzinski rekord u The Nose-u, vjerovatno najvećem svjetskom klasiku među višedužincima. Stare iskusnjare Hans Florine i Yuji Hirayama su legendarnu liniju pretrčale u nevjerovatnih 2h43min33sec čime su za pune dvi minute srušili donedavno aktualni rekord braće Huber!

Postavljamo pitanje tko je brži - Hans Florin i Yuji Hirayama ili trenutno najbrža hrvatska naveza Igor Čorko i Ljubomir Sakač!? Naravno, odgovor nije teško pogoditi ali...

Naši su ove godine postavili osobni rekord brzinskim usponom na Debeli kuk u Paklenici za kojeg im je trebalo 25min. Digitron kaže da im je prosječna brzina bila 6.4m u minuti čime su nadmašili Florina i Hirayamu, čija je prosječna brzina u The Nose-u bila 5.3m u minuti. Bravo naši!

Ipak, ako uzmemo u obzir dužinu smjerova - BWSC, Paklenica (160m, 5 dužina) i The Nose, El Capitan (870m, 31 dužina), imamo osjećaj da bi naši teško održali tako visoku brzinu penjanja još dobrih 700m, koliko je The Nose duži, a nesmimo zaboraviti ni puno veću tehničku zahtjevnost The Nose-a (5c/A2) u odnosu na BWSC (6c+).

Dakle, Marulovi statističari proglašavaju Hirayamu i Florina uvjerljivo bržom navezom ali ipak ne isključuju mogućnost da bi im hrvatski asevi u Paklenici pokazali kako se pale gume! Domaći teren je ipak domaći teren!

Sljedeće godine je 10-ta obljetnica BWSC natjecanje u Paklenici i Uprava parka je najavila okupljanje nabržih svjetskih imena na startu. Bija bi pravi spektakl da se to doista i desi, pa da se uz naše penjače tamo nađu i Florin/Hirayama, braća Huber ali i Lukič/Grmovšek koji i dalje drže rekord staze - 23min17sec (6,9m/min)!

 

 

>>> Zanimljivo:

Prvi uspon u The Nose-u izveden je 1958., a trajao je 18 dana! Čak i danas, 50 godina posli, statistike kažu da je prosječno vrijeme uspona 5 dana. Moramo se pohvalit da je Marulov Englez Steven James Whittall Stipe uspia proć The Nose u jedan dan - tribalo mu je 23h i kusur...

 

Image

Foto: Hirayama u vodstvu

Image

Foto: Florin & Hirayama

Image

Foto: Čorkoooooo...

 
 
 
 

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990