• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Arhiva - stari sajt POGINUO PATRICK BERHAULT
 
 

POGINUO PATRICK BERHAULT

Photo by: P. OsellaPrekjučer 28.04., tragično je poginuo legenda svjetskog penjanja Patrick Berhault, u nesreći koja se dogodila prilikom uspona na jedan od vrhova u švicarskim Alpama.

Patrick je rođen 1957. g u Francuskoj, a proteklih 30-ak godina je odigrao neprocjenjivu ulogu u razvoju sportskog penjanja i alpinizma. Zajedno sa Patrick Edlingerom je bio jedan od začetnika modernog sportskog penjanja u južnoj Francuskoj, posebice Verdonu. Svojim usponima kao npr. smjerom La Haine, 7c+ iz 1980. pomicao je penjačke standarde u tom dijelu Evrope, a njegov smjer iz 1987. Toit d' Auguste, težine 8b+, je u to vrijeme bio jedan od par najtežih na svijetu.

Osim toga svojim brojnim usponima u Alpama, Andama i Himalaji je stekao renome jednog od najboljih all-around penjača. Mi iz Splita ga se možda najbolje sjećamo po penjačkoj kazeti Verdon forever, koja je prije nekoliko godina kružila gradom i bila vrlo rado gledana. Patrick je poginuo pokušavajući sa kolegom Philippe Magninom, u 82 dana ispenjati sva 82 vrha viša od četiri tisuće metara u Alpama. Legendo laka ti zemlja!

 
 
 
 

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990