• Marulianus home
 • Marulianus home
 • Marulianus home
 • Marulianus home
 • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Vijesti Poziv za memorijal!
 
 

Poziv za memorijal!

...

...

Ekipa poziva u Sarajevo!

Poziv prenosimo u cijelosti:

Penjački memorijal se sastoji od takmičarskog i revijalnog dijela.Takmičarski dio manifestacije se sastoji od cilja da sportski penjač popne što veći broj smijerova iz što manje pokušaja.

Smjer je popet kada se ukaće sva međuosiguranja i anker bez sjedanja u pojas i hvatanjem za opremu (hvatanje za komplete, hvatanje za anker prilikom ukopčavanja).Svaki takmičar će dobiti list sa skicom ucrtanih smjerova i opisom smjera (težina,dužina), te papir za upisivanje popetih smjerova iz koliko pokušaja.Smjerovi se neće bodovati težinom (ocjenom) već količinom popetih smjerova i broj pokušaja.Takmičari koriste svoju vlastitu opremu (uže,kompleti,kaciga) dok će na lijepšim i zahtijevnijim smjerovima ostati ukopčani kompleti u stijenu.Dostupne su dvije kategorije: muška i ženska, najmlađi takmičari moraju navršavati 15 godina Takmičarski dio počinje u 11:00 a završava u 17:00, nakon toga slijedi proglašenje najboljih i druženje u kampu.Za sve penjače i posjetioce će biti obezbjeđen kamp za šatorovanje sa WC-om i vodom.

Revijalni dio penjačkog memorijala ima cilj promocije sportskog penjanja i života u prirodi.
Biti će obezbjeđena 4 smjera sa opremom (pojas,uže,kaciga) i pokazivačima (sportski penjači) za sve najmlađe i starije dobrovoljce koji žele probati sportsko penjanje po stijenama.Pored sportskog penjanja biti će osposobljen zipline i slackline radionica za djecu i najmlađe.

Sveukupan cilj penjačkog memorijala jeste promocija sportskog penjanja kroz takmičarski i revijalni dio, i načina života u prirodi sa sportskim aktivonostima.

Promovisanje sportskog penjališta Dariva koje je nastalo 1997. godine i koje spada u jedno od prvih sportskih penjališta u Bosni i Hercegovini. Dariva je naslijednik sportskog penjanja u Bosni i Hercegovini.

S toga Vas pozivamo ako ste u mogućnosti da pristupite i doprinesete cjelokupnoj manifestaciji svojim ličnim dolaskom ili dolaskom grupe ljudi iz Vašeg Udruženja 08.09.2018. godine na Darivu na penjački memorijal “Adnan Ćatić Ćata”.

S poštovanjem,

Abdulah Sudžuka
Penjačka sekcija "Adnan Ćatić Ćata"
 
 
 
 

Zadnji komentari

 • La bura dura!
  Fala ti Meštre moj, bia si i o...
  14.07.2019 - 22:20 by Did Marul
 • La bura dura!
  Dobri Dide, znam da ste u tešk...
  14.07.2019 - 07:58 by Veliki Meštar
 • Ritam lita!
  Bravo braća Mihalj!!!
  01.07.2019 - 11:15 by Dani
 • Ritam lita!
  I čvrlje su hvatista
  30.06.2019 - 15:52 by Ivan Kuvacic
 • Memoari sa Babjače!
  Ovakvih tekstova i fotografija...
  11.06.2019 - 10:50 by Siniša Škalec
RSS

Bilo podlaktice

Vaš omiljeni brend hvatišta je:

Morpho - 26.7%
Lapis - 20%
Samsara - 20%
360 - 13.3%
X Cult - 0%
Fathold - 6.7%
Cheeta - 6.7%
meki drugi - 6.7%

Ukupno glasova: 15
Glasanje za ovu anketu je završilo 23.11.2017 - 17:07