• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Vijesti Invazija na Omiš!
 
 

Invazija na Omiš!

Na Perivoj Momčino!

!!!

Teška akcija na Tijelovo!

Jučer u redakciju dolazi Ivan Kuvačić Moco. Stavlja na stol kil domaćih trišanja i naručuje veliku sa ladnim, pa započinje zabrinutim glasom "Dide, Omiš gori!"

...

I zaista vrlo nam je zanimljiv vikend ponudilo Tijelovo u Omišu di se okupila šarena ekipa većinom hrvatskih penjača koji su odradili nemali broj kvalitetnih uspona, te ponudili svoja mišljenja o ocjenama neki novijih ali i starijih smjerova.

Definitivni hit je bila Gospinica, koja polako ali sigurno gradi renome jednog od najboljih sektora u kanjonu Cetine ali i puno šire. Tamo je švicarac hrvatskih korjena, Sebastian Cotton zaradia komplimente prolaskom tri klasika Coco Bill (7c+), Biceps o muerte (7c) i Suze radosnice (7c) i to sva tri iz drugog pokušaja. Zanimljivo je da za Coco Billa predlaže 8a šta je Baba upravo upisala u svoju teku za standarde i statistiku.

Par metri desno Luka je Meštrović popea donji dio Suza radosnica (7b+) i upa u kredit za popet gornji dio kojeg će morat kad tad otplatit. Istovremeno, par metri livo domaći as Jere Cokarić prolazi dug od prošlog lita Croactive (7c) - smjer za kojeg se šuška da je tvrd za ocjenu. Naša statističarka Baba dodaje kako je prvi dio Bevandera dobia nekoliko prijedloga spuštanje ocjene na 7a (i to neki napominju soft) što djelomično objašnjava zašto je prvi prijedlog ocjene ovog klasika bia tek 6c+, a što je svojevremeno izazvalo nerede i demonstracije diljem Dalmacije.

Nešto zapadnije u Visokim polama dominaciju potvrđuje Sebastian koji sajta sve živo (naravno, osim DMW-a i Sagittae) ali impresionira nas i Mihael Štefić koji sajta Leona (7c) i flešaje Rafting pintu(7b+/c). Baba ode naglašava da se Rafting pinta sve češće spominje ka čisti 7c šta ne čudi čak i Dida, a zabilježeno je nekoliko prijedloga spuštanje top klasika Sex je precjenjen na 7b što je u biti vječno pitanje (b ili b+) kao i ono "je li bila prije kokoš ili jaje".

Posebno nas raduje da je par asve odlučilo odraditi history lesson na Babjači. Tamo su ultraklasik Bono (7c) blagovali Ivan Ljubičić Ljubo i Luka Meštrović.

Koristimo priliku da pošaljemo pozdrav svima (spomenutim i nespomenutima) koji su ovi vikend jezdili u Omišu - čestitamo im na usponima i zahvalimo na komentarima o kvaliteti i težini smjerova - to je prava stvar! Da bar Tijelovo traje par dana duže šta bi to tek bilo...


DIDOV MLIN:
- Marule, nemogu mučat al niko ne spominje klasik Dobar posao na Gospinici - ol ga se nije penjalo?
- Maci, ne čudi me, momci su iskusni, skužili su klasičnu sačekušu!
- Marule moj dobri čujen da je nekida Marko Pehar stisa Drogu (7b) second go?
- Neznam jel se razumimo zmaju al za asa ka šta je Pehi, ovo mi i nije neka vijest!
- Dide naš, zbunjuje me ova skica Perivoja uz tekst, je to neka tvoja skrivena poruka?
- Poruka je čovik moj, i to nije skrivena...




>>> Fotos de la vikend:
Ivan Ljubičić Ljubo u top klasiku Bono, prvom pravom prevjesnom smjeru u Dalmaciji di su se generacije domaćih težaka doslovno po prvi put susreli sa kačenjem kolina i koječega još. Muzejski primjerak klasika!

Bono


Luka Meštrović u smjeru čije ime govori sve - Suze radosnice!

Suze


Sebastian Cotting se pita "Sine mili šta je ovo?!" dok mu izleću noge u mega klasiku Coco Bill!

Coco


Jere Cokarić pokušava smirit puls prije ulaska u završni dio uvik nezgodnog Croactiva.

Cro


Za kraj smo sačuvali ovu fotografiju kojoj je svaki komentar suvišan...

...



 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990