• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Vijesti REPORT: PH 2017.!
 
 

REPORT: PH 2017.!

Niksiju je ovo 3. PH lead koji je izgubija na temelju vrimena, a ne postignute visine...asu, izdrži!

Uno di noi - Niksi Kramarić

Najmasovniji speed & lead ikada...

Iza nas je još jedno državno prvenstvo u lead i speed disciplinama ali po mnogočemu značajno. Radi se o najmasovnijem penjačkom natjecanju ikad održanom u Hrvatskoj i to na našim novim lead i speed stinama unutar Penjačkog centra Marulianus!
Evo Didovog osvrta, bez dlake na jeziku...




U subotnje je jutro, južni dio Poljuda bia krcat autima, a sve je mirisalo na Tokio 2020.. Novi olimpijski sport polako ali sigurno dobija na masovnosti što je sasvim logično, pa iako nikad neće biti u rangu popularnosti nogometa ( i bolje da ne) očito je da se penjanje pomiče u pravcu mainstreama. I dok su još ne tako davno, penjali samo najveći „luđaci“, danas to rade svi, možda čak i vaša punica ili susid kompjuteraš. Penjanje je jednostavno više cool nego ikad.

Šalu na stranu, kad je stožer Marulianusa u četvrtak u ponoć saznao da u dva dana mora pokriti 325 nastupa i da se jedan „obični“ PH pritvoria u tako veliki skup, nije nam bilo svejedno.  Složiti realnu satnicu je postao pravi izazov, a naši težaci, koji su odlučili subotu i nedilju darovati za PH, odmah su obaviješteni da će morat (još jednom) zaginut u velikom stilu za ovo odradit. Tako je i bilo...

Legendarni  www.rafoasu.com je misto di možete saznati rezutate svih kategorija i disciplina, a mi bi ovim putem željeli čestitati svima koji su sudjelovali, a posebno onima koji su pokazali najbolje penjanje. Svaka čast svima redom!

Nemojte zamirit ako ovom prilikom posebno istakemo i čestitamo novim prvacima države, članovima SPK Marulianus!
LEAD:
Nika Lozar i Darian Duka (oboje mlađi cicibani), Petra Brkić (cicibanke), Niko Rimac (kadeti), Vana Piccini i Mikula Bašić (stariji kadeti), te Barbara Gilić (seniorke)
SPEED
Nika Lozar (mlađe cicibanke), Mara Matutinović (cicibanke), Roko Čačija (kadeti), Vana Piccini i Mikula Bašić (stariji kadeti), Vid Krsto Ivanišević (juniori)

Naravno, komplimenti još jednom i City Wallu koji je našu sedmu kocku znalački pritvorija u lead arenu velikog potencijala kako za treninge tako i za još mnoga natjecanja u budućnosti!

...


Danas kada je sve skupa iza nas, kao organizatori, možemo reći da smo generalno zadovoljni odrađenim poslom jer nas 20-ak se doslovno ubilo od posla i dali smo sve šta smo mogli u ovom trenutku. Naravno, u našu tekicu je već upisan niz manjih i većih stavki koje treba popraviti za sljedeći PH i to od strane organizatora (jučer nas, sutra nekog drugog), te Komisije za sportsko penjanje u smislu natjecateljskih pravilnika.

Prema sadašnjem trendu mislimo da je vrijeme da se seniorski PH odjeli od PH za mlađe dobne skupine ili da se speed PH (za seniore i mlade) odjeli od lead prvenstva. Iako se službena satnica ovog vikenda većinom poštivala ona je jednostavno prenatrpana i teško izvediva za organizatora, a prenaporna za natjecatelje, posebno u ovom slučaju seniore koji su subotu ali i nedjelju vrlo kasno završavali sa svojim nastupima iako su primjerice u subotu, u izolaciji morali biti prilično rano. Odjeljivanjem PH dobili bi jedan natjecateljski vikend više u kalendaru ali bi natjecanja sigurno bila puno kvalitetnija za svih.


Kao jednu od stvari koje su prošli vikend morale biti bolje moramo navesti i postavljanje smjerova. Pobjednici u čak 8 kategorija u leadu, uključujući mušku seniorsku su odlučeni na temelju vremena penjanja jer je veći broj penjača imao jednake visine. Iako aktualni natjecateljski pravilnik tu ne vidi ništa sporno radi se o pravilu koje ubija smisao lead discipline.

Iako smo u nedilju ujutro u Splitu teško mogli naći čovika koji će uspješno demonstirati postavljene smjerove za mlade, u dobrom dilu kategorija oni su se ipak pokazali kao prelagani, pa se može reći da je nova CityWall stina pomalo iznenadila naše imbuse.

Događalo se to i prije na PHovima, događa se i na Svjetskim prvenstvima ali za dobrobit lead disciline i motivaciju penjača mislimo da je vrime za potaknuti inicijativu "lead nikad neće biti speed". Mi ćemo se sa naše strane maksimalno potruditi da na sljedećem lead PHu u Marula, nitko i ne spominje vrime, a ne bi bilo loše da i natjecateljski pravilnik ponovo vrati mogućnost superfinala za seniore, te da se možda na još neki način dosjeti kako bi mogli doskočiti ovoj situaciji koja definitivno nije fer za najstariju i neki će reći "kraljevsku" disciplinu.

Spojeni na infuziju i u iščekivanju fotogalerije Luke Kivele, još jednom, sportski pozdrav svima iz stožera Marula iz Splita! Vidimo se opet...




 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990