• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Vijesti Dalmatinski tour!
 
 

Dalmatinski tour!

Na ulazu u marjanski Fusion!

Frenky

Dušići feat. Božići!


Puna dva tjedan naši prijatelji Yass, Mara i Gianfranco su blagovali ljekovita svojstva majke Dalmacije!
...
Uz podršku redakcije, našeg suradnika Zorana Vakule, te nezaboravno društvo gusara i knezova, trojac je provea godišnji za pamćenje nakon kojeg više ništa nije isto. Od sada potpuno razume ritam Dalmacije, mentalni sklop i surov život napaćenih težaka i ribara, kilometarska okruženja i zašto se obitelj Jensterle-Sovinc već godinama vraća u ovi mali kutak kugle zemaljske. 

Ekipa je svoju turneju započela na uvik ugodnom Marjanu i Rupotinama di je Frenki popea klasike koji su simboli spomenutih penjališta - Marulianus (7c/c+) i Fusion (7c) - oboje 2nd go, te Salonu (7c) na pogled.

Nakon toga trojac kreće u tešku izolaciju magične Smrke na Braču di Jasna ponovo diše punim plućima i rješava svoj najteži smjer ikad Brac le Bol (7c+), te uz njega Base in Brac (7b+) na fleš i niz lakših klasika.
Za to vrime Frenk je ka pušten sa lanca proša 5 osmica među kojima valja istaknuti - Prends moi la (8b) iz druge, kojeg mrtav hladan spušta na "8a+ soft", te Randez vous (8a) na pogled.

Pri povratku u Split, asevi su odradili par tura peškarije i pazara, pa se Yass vratila u Rupotine di flešaje Veronikinu tajnu (7b), a Gianfranco se odlazi poklonit staroj majci Markezinoj gredi di prolazi top klasik i dite Borisa Zokića - Simbu (7c+) iz druge. Osim toga nije propustia uletit i u neke puno teže linije koje mu se dan danas (i još će dugo) motaju po mislima - welcome to the club asu!

Cila ekpedicija je završila u najvećem mogućem stilu - čim su napustili rotor u Solinu kresnila je kiša i digla škura bura. O Dalmacijo, surova i voljena...Dušići i Božići vidimo se uskoro opet - samo jako... i pomalo fala Bogu!


Jednom su ode na Vanka Regulama dočekivali zore, a danas sa Marom još im je i bolje.

La Familia


Komentari  

 
+1 #1 Maja Bozic 2017-10-25 19:48
Dobar!!! L 8) :-*
Citat
 
 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990