• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Vijesti Zatvara se Peovo!?
 
 

Zatvara se Peovo!?

Stine Peova iznad Omiša...

Peovo

Omiška problematika!







Tužna vijest nam stiže iz Omiša. Građevinari su krenuli u osiguravanje stijena iznad uže gradske jezgre što vrlo vjerovatno uključuje i zatvaranje jednog od najkvalitetnijih penjačkih sektora u Omišu - Peova (među starijim penjačima poznatog i pod nazivom Mirabela)! U ovim trenucima pokušavamo doznati više informacija sa terena...

U svakom slučaju, nismo posebno iznenađeni situacijom jer iako je dio stijene gdje se nalaze penjački smjerovi izrazito kompaktan, činjenica je da se radi o grebenu koji je opasan za kuće u podnožju, koje su već nekoliko puta bile i značajno oštećene.
Ono što nas zabrinjava više od ovog je situacija u kojoj grad Omiš i(li) okolica nemaju jaki penjački klub ili organizaciju koji bi se borili za interese penjača na gradskoj razini. Penjanje defintivno nije prepoznato među upravljačkim strukturama iako u turističko-promotivnom smislu je (u)čini(lo) jako puno za sam grad i potencijal za nastavak toga u budućnosti je ogroman. 
Za uređenje novih smjerova i širi plan uređenja budućih sektora duž kanjona, obnovu starih smjerova, uređenje pristupnih staza i još puno toga se u u ovom trenutku nitko službeno ne brine što jednostavno nije dobro. Naravno, problem je ovo i u mnogim drugim sredinama ali u Omišu je to značajnije izraženo jer se na jako malom prostoru isprepliću stine, grad i prometnice, pa samim tim, bolja organizacija svega skupa bi bila itekako poželjna.


Komentari  

 
+2 #1 Filozof 2016-11-17 12:08
To je slučaj u ciloj Hrvatskoj, ne samo u Omišu, a ljudi nikako da svate da snaga svakog sporta leži u jakim klubovima koji nose sport.
Citat
 
 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990