• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Vijesti Nedamo te klasiče!
 
 

Nedamo te klasiče!

Veliki okršaj dvi institucije - Marattoneta vs. Lukič! Slovenski as je upravo ove godine (1997.) bia jako blizu prolaska ali su mu se odlomila dva hvatišta. Uspija ih je pronać, kirurški precizno zalipit nazad i sačuvat smjer za nove generacije. U međuvremenu je još jedna institucija, Uroš Perko izvea prvo ponavljanje, a potom se i Lukič nakon par godina pauze od penjanja vratia u igru, i 2002. izvea drugo ponavljanje! Točno 10 godina posli toga smjer je zamalo sazidan ali dogodila se penjačka buna! Kakva priča... / Foto: Janez Skok

Il Marattoneta

Long live Marattoneta!

 


Situacija koja je sa nedilje na ponediljak izgledala nimalo optimistično, završila je na najbolji mogući način. Poznata paklenička Ljuska će ostat u svom izvornom stanju, uključujući i Marattonetu, magičnu liniju čija se sudbina opasno tresla upravo na 25-u godišnjicu prvog uspona.

Oduševljeni smo reakcijom penjačke zajednice na nemila događanja. Poznato je da se već godinama oko malo stvari možemo složit i organizirat ali u ovom slučaju pokazali smo da itekako možemo kad hoćemo. U rekordnom roku smo digli na noge sve institucije i na vrime zaustavili radove. Svaka čast svima od srca!

Postavlja se pitanje – jesmo li na isti način tribali reagirati još prije par sezone kad se naveliko počea betonirat kanjon koji svakim danom sve manje sliči na sebe. Sigurno da jesmo ali svejedno bolje ikad nego nikad.
Važno je da budemo svjesni kako imamo snagu da izazovemo promjene na bolje kada stvari krenu drugim smjerom. Mislimo da bi uprava NP Paklenice u svim svojim planovima morala (između ostalog) usko surađivati sa predstavnicima penjačke zajednice. To je nešto što nam je svima u zajedničkom interesu.

U duhu ove ideje naša redakcija je poslala prijedlog upravi da se ispod Ljuske postavi turistička info ploča jer smo sigurni da bi većina šetača, a i penjača rado saznala neke osnovne informacije o Il Marattoneti i svemu onome zbog čega ta linija spada u crem de la crem svjetskih old school klasika. Jutros smo dobili lipu vijest - ravanatelj parka je potvrdia da su prihvatili prijedlog i da će ploča biti postavljena već ove godine.


Long live Marattoneta! Nedamo te klasiče!!!



 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990