Odpenji: Marulianus
 
 

Ponovljena Marattoneta!

Quentin tijekom jučrašnjeg on sight uspona u megaklasiku Marulianus (7c/c+) na Marjanu!

Marulianus

Di ovo vodi? Šta se događa?

Quentin Chastagnier je početkom tjedna u Paklenici popea top klasik Il Marattoneta (8b+) !!!Čim smo čuli da je as iz Istre doša do nas i da je sa takvom lakoćom stisa Alcatraz, bilo nam je jasno da je na putu do Dalmacije možda i Il Marattoneta platila buletu. Odmah smo nazvali Marina Marasovića međutim paklenički as nam je reka da nije baš bia po kanjonu zbog hladnih/loših uvjeta ali i da nije primjetia ikoga zanimljivog.

Ipak, kad su jučer naši asevi identificirali Quentina na Marjanu (nije ni to bilo lako jer se pojavia tek u 15h popodne i pita nas možemo li mu preporučit koji 6a-6b za zagrijat se?!?) as je u ugodnom razgovoru reka da je u Pakli uletia u Il Marattonetu i uspia je popet, te da je oduševljen linijom. Priznajemo da od šoka nismo se ni sitili pitat koliko mu je tribalo ulazaka?

Ovo saznanje dodatno potvrđuje o kakvoj se mašini radi jer Alcatraz nije lagan ali nije ga puno ljudi ni provalo. S druge strane o Il Marattoneti se sve zna. Jako je rijetko ponavljana iako ju je provala gomila odličnih penjača, a ovo je vjerovatno najbrže ponavljanje i ukupno 5. prolazak do sada (FA Manolo 1987., ponavljanja - Perko, Lukič, Lisica).

Lako je moguće da će ovaj ponediljak Quentin, kojeg još nazivaju i Grenoble tornado, krenuti na Klobuk. Već je dobija tipove od naših obavještajaca u šta uletit. Sigurni smo da će bit oduševljen onim što ga tamo čeka, baš ka i danas na Šantinima di je uživa u prekrasnom vrimenu i vrhunskom penjanju, te nije kria oduševljenje!Okruženi smo kilometrima asu - komodaj se i blaguj do mile volje !!!

Na Šantinima